Cosentino, verdensledende produsent av innovative overflater, lanserer Silestone® Loft

Dato: 11 Nov 2020

• Cosentino, verdensledende produsent av innovative overflater, lanserer Silestone® Loft - en helt ny kolleksjon med fem farger inspirert av industriell design: Camden, Poblenou, Seaport, Nolita og Corktown. Navnet til hver farge representerer et ikonisk nabolag med en særegen historie.
• Cosentino introduserer også den innovative og eksklusive HybriQ+ -teknologien, basert på selskapets engasjement for miljø, sirkulær økonomi og bærekraftig forvaltning.

Silestone® Camden er inspirert av et av Londons mest innflytelsesrike alternative nabolag. Camden minner oss om nudler, høres ut som 80-tallspunk, snakker tusen språk, kler seg eklektisk og er hjemmet til hundrevis av kunstnere. Plakater og kortvarige kunstverk er en del av Camdens historie og dekorerer de synlige mursteinsfasadene. Autentiske, stålnyanser og naturlig slitasje på boarealer har inspirert Camden. Silestone® Camden er en sementgrå, allsidig, tilpasningsdyktig farge, enkel å innlemme i alle dekorasjoner takket være dens homogenitet.

Silestone® Poblenou er inspirert av episentret for den industrielle revolusjonen i Barcelona. Et av dagens mest moderne og kreative nabolag. Poblenou har en middelhavsvarme med et industrielt utseende. Det er storby, men likevel forstad. Det er familievennlig og flerkulturelt. De gamle industribygningene har blitt omgjort til fantastiske loftrom omgitt av kunstgallerier, barer og virksomheter. Essensen har inspirert Silestone® Poblenou. En varm, grå nyanse med veldig subtil veining på overflaten og en sandbakgrunn som gir lysstyrke, en behagelig tekstur og kjent atmosfære.

Silestone® Seaport minner oss om det lille kystdistriktet på det sørøstlige Manhattan, hvor fortiden sameksisterer fredelig sammen med havna, restauranter og butikker. Synlige murstein, slitt betong og karakteristisk tre fra kaiene danner et kromatisk utvalg som har inspirert denne Silestone®-fargen. Takket være effekten av fargen og nyanser, er Silestone® Seaport veldig lik mørk, slitt sement, og dens slående hvite nyanser passer perfekt sammen med bakgrunnen. En rett og slett fantastisk farge.

Silestone® Nolita er en annen New York-inspirert kreasjon. Spesielt er den inspirert av et nabolag som var avantgarde allerede før det fikk navnet Nolita (Nord for Lille Italia). På midten av 90-tallet fant Nolita sin personlighet og arkitektoniske identitet som ga den en så unik og særegen karakter. Gatene er autentiske og ville, veldig forskjellige fra de omkringliggende nabolagene. Med denne historiske bakgrunnen har vi laget Silestone® Nolita, den hvite skyggen av Silestone® Loft-samlingen. Nolita er kald og industriell. Blandet med hvite nyanser og lyse gråtoner, skaper den en elegant, fin linje uten sterke kontraster.

Silestone® Corktown har blitt inspirert av lyset og skyggen i et Detroit-nabolag, som vokste opp blant damp, stempler og lyden av motorer. Corktown var vellykket og velstående til depresjon og forverring snek seg inn og tok over. Til tross for disse tilbakeslagene, regenererte den seg for noen tiår siden med en fornyet skjønnhet og en interessant og intellektuell gammel stil. En tur gjennom gatene er nok til å gjenkjenne den historiske industrielle prakten. Dette har inspirert Silestone® Corktown, den mest intense, solide og dype sorten i Silestone® Loft-samlingen. Den mørke bakgrunnen blandes vakkert med intense brune innslag og en ekstra matt finish. Silestone® Corktown-effekter er stemningsfulle for slitte overflater som har opplevd tidens gang. Karakter og eleganse forenes sammen i farger.Silestone® Corktown


Silestone® HybriQ+ HybriQ+ er en ny produksjonsprosess preget av selskapets engasjement for miljø, sirkulær økonomi og bærekraftig forvaltning. Takket være denne innovative prosessen brukes gjenbrukte råvarer, som resirkulert glass, til fremstilling av Silestone® Loft. I tillegg benyttes 98% resirkulert vann og 100% fornybar energi i Cosentinos produksjonsprosess.

Videre, takket være HybriQ+ -teknologien, reduseres mengden av krystallinsk silisium betydelig med Silestone® Loft-overflatene. I stedet brukes en hybridformel som består av mineraler og gjenbrukte råvarer, som resirkulert glass. Denne nye komposisjonen gir materialet moderne estetiske og designfunksjoner, samtidig som kvaliteten og estetikken til Silestone® opprettholdes, samt 25 års garanti.

Ved å gjøre dette, i tillegg til å konsolidere Cosentinos satsing på bærekraft og sirkulær økonomi, er dette en milepæl for sektoren som endrer paradigmet for kvartsoverflatekategorien. Ved å redusere mengden av kvarts i sammensetningen av Silestone® i disse nye fargene, forutser Cosentino kravene i fremtidige lover og mer restriktive regler som anbefaler reduksjon i bruken av silika.

Takket være HybriQ + -teknologi har Cosentino utviklet en ny generasjon Silestone® som er mer bærekraftig og respektfull for miljøet. Denne milepælen er resultatet av mer enn tre år med intenst arbeid fra både Innovasjon-, Produkt- og Miljøteam i Cosentino Group.

Silestone® by Cosentino
Silestone® av Cosentino er verdens ledende merkevare innen kvartsoverflater. Silestone® er laget av mer enn 90% ekstraordinære harde mineraler som naturlig kvarts og resirkulert glass. Den tilbyr fremragende tekniske og designfunksjoner: stor motstand, enkel rengjøring, høy fargekonsistens og unik skjønnhet og glans. I løpet av de siste årene har Cosentino utviklet de innovative og eksklusive N-Boost og HybriQ-teknologiene. Bruken av disse teknologiene har betydd et kvalitativt sprang i utviklingen av Silestone® når det gjelder funksjonalitet, kvalitet, estetikk og bærekraft. Cosentinos produksjonsprosess er en miljøsuksesshistorie, siden den utføres med 98% resirkulert vann og 100% fornybar energi, samt gjenbrukte råvarer.

Silestone®-design og arkitektoniske muligheter er ubegrensede: tilgjengelig i over 80 farger og et bredt spekter av teksturer og formater. Det er en perfekt overflate for et stort antall applikasjoner i kjøkken og bad, samt laboratorier, sykehus, hoteller, restauranter og andre profesjonelle rom. Under slagordet “Tops On Top” er Cindy Crawford, gründer og motereferanse, ambassadør for Silestone®. Siden 2011 har Cosentino vært en offisiell sponsor og leverandør av benkeplater til “De 50 beste restaurantene i verden”.

Referanseprosjekter Cosentino

Scandic Strandpark Hotel

Scandic Strandpark Hotel

Nybygg | Tårnby | 566 mio.kr

Nybygg . Selve byggingen startet april 2018 med en beregnet byggeperiode på 3...

Brittania Hotell

Brittania Hotell

Inv. reparasjon | Trondheim | 750 Mnok

Inv. reparasjon av hotell/restaurant som består av en bygning i Trondheim med...

Busted

Busted

Tilbygg | Silkeborg | 3-5 Mio.Kr

Tilbygg av forretninger/senter i Silkeborg på 2 etasjer. Selve byggingen star...