- Valget av materialet er det viktigste

Dato: 6 Jul 2022

I en av Oslos fineste oaser har Dekton Entzo funnet sin plass.


Foto: Yvonne Wilhelmsen

Instagramprofilen @holstedhanne har skapt en drøm av en uteplass sammen med mannen Rune. I en bratt skråning med utsikt over hele byen, skjuler det seg en perle både interiørinteresserte, magasiner og prisutdelere har fått øynene opp for. Nå har også utekjøkkenet kommet på plass.

- Jeg vil lå et slag for å være nøye med hvilket materiale man velger, sier Hanne og fortsetter: Det er mye mer bærekraftig å velge kvalitet som gjør at utekjøkkenet kan stå i år etter år uten å bli ødelagt, enn å velge noe som må byttes ut etter noen få år.


Foto: Yvonne Wilhelmsen

Utekjøkkenet til familien Holsted er dekket av Dekton i fargen Entzo, som er bearbeidet og montert av steinhugger Allstein.  Dekton er et slitesterkt materiale som tåler høye temperatursvingninger slik at verken frost om vinteren eller sterk sol om sommeren vil forringe overflaten.

- Jeg ønsket meg gylne toner som kunne passe til treverket som vi har brukt flere steder på uteplassen. Favoritten fra Dekton var egentlig en annen farge, men den var høyglanset. Jeg fikk et godt råd om å velge matt struktur. Det er vi veldig glade for nå. Platene gir ikke gjenskinn, og ser like fine ut hele tiden. De gylne årene passer perfekt til treverket, og er akkurat passe markante som gjør at de synes godt, uten å være for dominerende, forteller Hanne.


Foto: Yvonne Wilhelmsen

Det er nedfelt en servant og en grill med lokk over i benkeplaten som tåler at varmt kjøkkenutstyr som kjeler og stekepanner kan plasseres rett på overflaten.

- I tillegg til at overflatene må tåle klimaet og være estetisk fint, må det også være brukervennlig. Det ripes ikke opp av kjøkkenredskaper, og er lett å holde rent. Jeg tørker bare over med en fuktig klut. At benkeplatene vil holde seg like fine hele levetiden uten å måtte skiftes ut eller pusses er helt fantastisk, sier Hanne.


Foto: Yvonne Wilhelmsen

Dekton er et ultrakompakt, ikke-porøst materiale laget av blant annet glass, porselen og kvarts. Materialet kan også brukes som fasader og gulv, og har en unik holdbarhet. Dekton er karbonnøytralt gjennom hele produktets livssyklus. 

- Jeg setter veldig pris på at Cosentino er så bevisste og ambisiøse innenfor bærekraft. Det betyr mye for meg at jeg vet jeg har gjort et godt valg for miljøet også, avslutter Hanne.

Referanseprosjekter Cosentino

Scandic Strandpark Hotel

Scandic Strandpark Hotel

Nybygg | Tårnby | 566 mio.kr

Nybygg . Selve byggingen startet april 2018 med en beregnet byggeperiode på 3...

Brittania Hotell

Brittania Hotell

Inv. reparasjon | Trondheim | 750 Mnok

Inv. reparasjon av hotell/restaurant som består av en bygning i Trondheim med...

Busted

Busted

Tilbygg | Silkeborg | 3-5 Mio.Kr

Tilbygg av forretninger/senter i Silkeborg på 2 etasjer. Selve byggingen star...

Studio Lindhjem