Grensesprengende med Dekton

Dato: 8 Sep 2021

Det er bare fantasien som setter grenser for bruksområdene til Dekton. Se hva som skjedde da fem kunstnere fikk fritt spillerom Dekton Slim 4 mm.

Capsule Collection er den første i sitt slag på verdensbasis. Anerkjente designerne fra Midtøsten har flyttet grensene for potensialet til Dekton, og skapt interiørprodukter basert på ekte håndverk, dedikasjon og samarbeid på tvers av fagområder. Det har resultert i en eklektisk samling bestående av en gyngestol, en konsoll, et salongbord, en serie med lave sidebord og en serie vaser.

- Vi er glade for å presentere den første Dekton Slim Capsule -kolleksjonen noensinne over hele verden. De unike kreasjonene er en hyllest til viktigheten av samarbeid, bærekraft og å bryte grenser i alle forstand - materialer, design, prosess og produksjon, forteller Miriam Llano, markedskoordinator for Cosentino Midtøsten.

- Dekton 4 mm som materiale har åpenbart sine fordeler, men det må håndteres annerledes. Ved hjelp av vår avanserte 3D-programvare og en 5-akset vannstråle klarte vi å håndtere noen av de mer kompliserte elementene i designernes arbeid, i noen tilfeller kunne vi jobbe med veldig små og komplekse former som er kuttet inn flere retninger. Dette var resultatet av designerne som presset oss til det ytterste. Men at vi klarte å lage disse utfordrende skreddersydde mønstrene er bevis på materialet. Det har gitt oss tilliten til at det ikke er noe vi ikke kan oppnå gjennom kollektiv innsats, sier Tom Brooks, konsernsjef hos Dubai-baserte Cherwell, som spilte en integrert rolle som produksjonspartner i dette prosjektet.

TEKTONIA TABLES av The Line Concept for Cosentino
Myke og organiske linjer utfordrer oppfatningen av stein som et hardt, kaldt og skarpt materiale i Tektonia Tables, skapt av The Line Concept som en hyllest til jordens sanne opprinnelse. Designet integrerer organiske flytende former som symboliserer naturen og jordens mønstre. Deler av bordene er kuttet for å avsløre lag som ligner på jordlagene og bevegelsen av de tektoniske platene, mens de diskret eksponerte steinkantene i profilen markerer den spesielle tynnheten til Dekton Slim.

Samlingen inneholder et stort og to små bord som kan vises enten lukket eller åpnet for å avsløre steinlagene på innsiden.

Les også: Vedlikeholdsfritt uterom med Dekton

ROCCO av Mustafa Khamash for Cosentino
Var den første stolen laget av en stein? Rocco, designet av Mustafa Khamash, ser på produktets opprinnelse, forutsetningen er at "hvis en stein var det første objektet fra naturen som hevdes å være en sittende enhet", så er det sannsynlig at det også markerte begynnelsen på møbler, design, håndverk, stoler, troner, hengekøyer og andre gjenstander. Denne handlingen med å dedikere våre naturlige elementer og omdefinere bruken av dem, for å dekke våre behov, sådde frøene til vår uendelige kulturelle utvikling.

Rocco har referanser fra kjente gyngestoler i designverdenen og er en leken skapelse laget i rå kvalitet på Dekton Slim, uten unødvendige tillegg, ekstra finish eller andre pynt. Det representerer Khamashs syn på hvordan vi behandler materialer enten for å kle oss selv, for å kle hjemmet vårt og den estetiske jakten på abstraksjon i kunstverdenen.

PAPER COFFEE TABLE av Fadi Sarieddine for Cosentino
Paper Coffee Table er en kreasjon som feirer tynnheten til Dekton Slim.

Med sin tynne 4 mm kant montert, virker materialet som en flytende bordplate, en teknisk prestasjon oppnådd gjennom et system med sterke og solide valnøttben som holdes på plass med stramme røde kobberstenger. Tynnheten på platen forsterkes ytterligere visuelt av det tilsiktede volumet på beina. Paper Coffee Table henter sin eleganse fra denne kontrasten, så vel som geometrien generert fra de strukturelle faktorene for spenning og kompresjon. De slående materialkombinasjonene spiller også en avgjørende rolle for å komplementere bordets morfologi.

Les også: Sunlit Days, den første karbonnøytrale kolleksjonen fra Silestone

TALYD av Aljoud Lootah for Cosentino
 Talyd er inspirert av store tradisjonelle metallgryter som brukes til matlaging over åpen ild, og feirer den rike kulinariske kulturen i De forente arabiske emirater og de daglige verktøyene og gjenstandene som er sammenflettet med livsstilen til en svunnen tid.

 Talyd, som betyr arv på arabisk, er en moderne tolkning av historiske funn. Selv om formene og proporsjonene til vasene påvirkes av de originale gjenstandene, blir de gjenbrukt som funksjonelle gjenstander ved hjelp av en minimalistisk designmetode.

CARAPACE CONSOLE by Nada Debs for Cosentino

I tråd med Nada Debs filosofi om å skape uventede materialkombinasjoner, skaper denne konsollen en synergi av motsatte elementer gjennom en leken geometrisk komposisjon av både naturlige og industrielle elementer som passer sømløst sammen gjennom håndverket knyttet til deres signaturstil og Carapace -mønster.

 Cosentino Capsule Collection blir offisielt lansert på et offentlig arrangement i september i Cosentino City Dubai, d3, og vist på Expo 2020 Spanish Pavilion og Downtown Design 2021.

Referanseprosjekter Cosentino

Amerikalinjen

Amerikalinjen

Rehab | Oslo | 150-200 Mnok

Rehab av hotell/motell som består av en bygning i Oslo med 134 leiligheter på...

Holmenkollen Park Hotell

Holmenkollen Park Hotell

Rehab | Oslo | 280 Mnok

Rehab av hotell/motell tilsvarende 4 bygninger i Oslo med 29 leiligheter. Sel...

Scandic Strandpark Hotel

Scandic Strandpark Hotel

Nybygg | Tårnby | 566 mio.kr

Nybygg . Selve byggingen startet april 2018 med en beregnet byggeperiode på 3...

Brittania Hotell

Brittania Hotell

Inv. reparasjon | Trondheim | 750 Mnok

Inv. reparasjon av hotell/restaurant som består av en bygning i Trondheim med...