Dekton – et funksjonelt smykke

Dato: 29 Nov 2021

For interiørdesigneren, Birthe Kildal bak den prisvinnende instagramkontoen @villakildal, var Dekton et soleklart valg til peisen.


 Foto: @villakildal

 Da Birthe, og ektemannen Kåre som driver et byggefirma, kjøpte og renoverte huset i 2016, forsvant den gamle peisen. De installerte vannbåren varme, men ga aldri opp håpet om å få en peis. Og i bakhodet lå hele tiden drømmen om å kunne bruke Dekton Taga.

- Jeg har brukt Dekton fra Cosentino på flere prosjekter for både kunder og privat, og tenkte den måtte passe ypperlig som kledning til peisen med sine unike egenskaper. Og Taga er min absolutte favorittfarge i sortimentet, selv om jeg liker mange, forteller Birthe.


 Foto: @villakildal

Dekton by Cosentino er en overflate som, på grunn av sine unike egenskaper, like godt kan brukes som benkeplater, gulv, vegger og fasader. Den er blant annet ild- og varmebestandig, slik at man kan plassere varme kjeler direkte på platen.


 Foto: @villakildal

 - For å være på den helt sikre siden festet vi Dekton-platene på brannplater med ildfast lim som tåler varme opptil +1500 grader. Dekton-platene blir veldig varme når vi fyrer opp biobrenselen fra @bioflame.no. Vi har Dekton i bunn, topp og bakvegg, og det føles som varmen brer seg ut i rommet fra flatene, også etter at vi har slått av brenselen, sier Birthe.

Skulle strømmen gå, er nemlig peisen den eneste varmekilden i huset. Derfor var nettopp funksjonaliteten til peisen vel så viktig som det estetiske. Peisen slås av og på manuelt. Å være uavhengig av strøm og teknologi for å bruke peisen var et absolutt krav.


 Foto: @villakildal

 De fleste som følger @villakildal, vet at Birthe og Kåre er et fryktløst superteam. De er kanskje mest kjent for sin beundringsverdige uteplass, der kreative Birthe og håndverkeren Kåre bygger plasser mange ikke visste de drømte om.  – Ingen av oss bremser den andre, sier hun. Å bygge peisen selv falt også helt naturlig.


 Foto: @villakildal

- Jeg henter alltid inspirasjon fra interiørmagasiner og folk jeg følger. Jeg var i dialog med @casa.eriksen som ga meg noen gode tips i forkant. Jeg hadde en ganske klar idé om hvordan peisen skulle bli, og vi prøvde oss litt fram underveis. Vi ville tilpasse størrelsen etter plasseringen for ikke å ta for mye lys fra vinduene som er på hver side. Dekton-platene bestilte vi på mål etter vi hadde satt opp peisen, forteller Birthe.

- Peisen fungerer faktisk enda mer effektivt enn vi torde å håpe på. Vi kunne ikke vært mer fornøyde, avslutter Birthe.

Les også: Interiørprofilens drømmebad

Referanseprosjekter Cosentino

Amerikalinjen

Amerikalinjen

Rehab | Oslo | 150-200 Mnok

Rehab av hotell/motell som består av en bygning i Oslo med 134 leiligheter på...

Holmenkollen Park Hotell

Holmenkollen Park Hotell

Rehab | Oslo | 280 Mnok

Rehab av hotell/motell tilsvarende 4 bygninger i Oslo med 29 leiligheter. Sel...

Scandic Strandpark Hotel

Scandic Strandpark Hotel

Nybygg | Tårnby | 566 mio.kr

Nybygg . Selve byggingen startet april 2018 med en beregnet byggeperiode på 3...

Brittania Hotell

Brittania Hotell

Inv. reparasjon | Trondheim | 750 Mnok

Inv. reparasjon av hotell/restaurant som består av en bygning i Trondheim med...