Leter du etter en slitesterk, bærekraftig fasadekledning?

Dato: 1 Jul 2024

Vær og vind er ufravikelige premisser i norske bygg, der kystnære beliggenheter stiller høye krav til fasadeklednings motstand. Tilsvarende høye krav til sertifiseringer, karbonnøytralitet og ikke minst fasadematerialets funksjonalitet og fleksibilitet er en naturlig del av byggebransjens grønne omstilling – og hva er mer fornuftig enn å se mot bærekraftige, sertifiserte alternativer til f.eks. skjermtegl og naturstein?

Et av de høyteknologiske produktene som kan matche oppgaven, er det ultrakompakte og bestandige fasadematerialet, Dekton®, som siden lanseringen i 2012 har vært del av en målrettet strategi for å møte fremtidige miljø- og bærekraftskrav.

Dekton® er dokumentert bærekraftig med vugge-til-grav karbonnøytral (LCA)-sertifisering, CE-merket (DoP) og en EDP siden 2016. Dette er et resultat av en engasjert og målrettet innsats med fokus på miljøledelse, prosessoptimalisering, fornybar energi og reduserte karbonutslipp.

Les også: Cosentino fasader – Funksjonell og tidløs skjønnhet

Hva er egentlig Dekton?

Dekton® en teknologisk steinoverflate som består av mer enn 20 forskjellige mineraler og er skapt av en kombinasjon av ekstrem oppvarming og et trykk på 25 000 tonn. Kompresjonsprosessen gir materialet spesielle mekaniske egenskaper og lav porøsitet, noe som sikrer minimalt vedlikehold og lang levetid. F.eks. overflaten motstår flekker fra kjemikalier og graffiti. Dekton® er også ripebestandig, UV-bestandig, har høy strukturell stabilitet – og er like slitesterk som granitt.

Store panelformater – og passer til alle anerkjente fasadesystemer

Råplatene finnes i formater opp til 320 x 144 cm og i tykkelser ned til kun 4 mm, noe som gjør at de store platene veier mindre enn f.eks. tykkere naturstein og dermed lettere å montere. Ikke minst fordi platene kan leveres til cut-to-size i mål som passer det valgte fasadesystemet – og dels fordi de tynne platene er enkle å tilpasse på stedet med vanlige skjæreverktøy.

Les også: Dekton – Feste- og byggesystemer

Arkitektoniske visjoner fra konsept til utførelse

Mer enn 25 års erfaring og tusenvis av prosjekter har gitt Cosentino en kunnskap som gjør det mulig å lage skreddersydde løsninger for hver kunde. Med lanseringen av Dekton iD – en tjeneste hvor Dekton®-platene kan spesialdesignes uten begrensninger – gir Cosentino den enkelte kunde muligheten til å velge eksklusive farger etter eget design, unike mønstre tilpasset deres egne prosjekter så vel som originale strukturer og finish.

Les også: Ikoniske fasadeprosjekter

Cosentino garanterer leveringssikkerhet med en investering på 120 millioner euro

Siden lanseringen i 2012 har Dekton hatt en stadig økende utviklingskurve. De siste årene har merkevaren fått innpass i den internasjonale byggebransjen, noe som gjør at det nå investeres betydelig for å møte etterspørselen. Med ytterligere produksjonslinjer, effektivitet ned til minste detalj og en optimalisert infrastruktur, når Dekton dermed en årlig produksjonskapasitet på 9,5 millioner m2 med den nye investeringen.

For ytterligere informasjon, kontakt Cosentino Norge på telefon: 66 97 03 20 eller via cosentino.com

Referanseprosjekter fra Cosentino

Amerikalinjen

Amerikalinjen

Rehab | Oslo | 150-200 Mnok

Rehab av hotell/motell som består av en bygning i Oslo med 134 leiligheter på...

Holmenkollen Park Hotell

Holmenkollen Park Hotell

Rehab | Oslo | 280 Mnok

Rehab av hotell/motell tilsvarende 4 bygninger i Oslo med 29 leiligheter. Sel...

Scandic Strandpark Hotel

Scandic Strandpark Hotel

Nybygg | Tårnby | 566 mio.kr

Nybygg . Selve byggingen startet april 2018 med en beregnet byggeperiode på 3...

Brittania Hotell

Brittania Hotell

Inv. reparasjon | Trondheim | 750 Mnok

Inv. reparasjon av hotell/restaurant som består av en bygning i Trondheim med...