Cosentino: Bærekraft som en kjerneverdi

Dato: 17 Jan 2022

At Cosentino gir bærekraft topp prioritet i produksjons- og distribusjonsprosessene er ikke nytt. Slik har det vært i generasjoner. Nå som kundene i økende grad ser etter transparente, miljøvennlige produkter, merker Cosentino resultatene av den langsiktige strategien. Den handler om karbonnøytrale, bærekraftige produkter og innovasjon, teknologi og grunnleggende miljøledelse.

Vugge til vugge
Etterspørselen etter grønne produkter for arkitektur og interiørdesign vokser eksponentielt. Den krever nye løsninger som er direkte knyttet til grønne ideer. De må respektere, beskytte og gjenoppbygge miljøet. Helt fra produksjon og innkjøp av råvarer, gjennom hele produksjonsprosessen og til distribusjon.

Les også: Himmelsk vakkert fra Silestone®

Fornybar energi, LED-teknologi og innovative prosesser
Cosentino møter den betydelige trenden med grunnleggende grønne ideer, som er forankret i selskapets store, spanske produksjonsanlegg. Her er all aktivitet båret av fornybar energi, LED-teknologi og innovative prosesser, vannet som inngår i industriprosessen er resirkulert. Produksjonsinnsatsen suppleres med inkludering av en stadig økende andel resirkulerte eller resirkulerte materialer i selskapets 2 hovedmerker, Silestone® og Dekton®.Ny, karbonnøytral Silestone® HybriQ
Som et direkte resultat av Cosentinos fokus på innovasjon, var et av resultatene fra 2021 en ny generasjon bærekraftige Silestone®-overflater. De er produsert utelukkende fra 100 % fornybar energi, 98 % resirkulert vann, og basert på en eksklusiv, hybrid, høy- ytelsesblanding av kvalitetsmineraler, kvarts og resirkulert glass.

Les også: Sunlit Days, den første karbonnøytrale kolleksjonen fra Silestone®

Vakrere fargedybde og finish
De nye Silestone®-overflatene, markedsført under navnet HybriQ, har en vakrere fargedybde og finish, kommer fortsatt med 25 års garanti – og viderefører alle tidligere miljøsertifiseringer og merker.

Dekton®, karbonnøytral gjennom hele produktets livssyklus
Også i produksjonen av selskapets overflater for design og arkitektur, Dekton®, har Cosentino gjort en betydelig innsats for å minimere avfallsgenerering og inkorporere avfall i produksjonsprosessen som et av produktets råvarer.

Les også: Dekton et funksjonelt smykke

Et svært motstandsdyktig og ikke-porøst materiale med unik holdbarhet og motstand
Den ultrakompakte Dekton®-overflaten er produsert med den eksklusive Particle Sinterin Technology, som er en innovativ ultrakomprimeringsprosess, hvor bl.a. glass, porselen og kvarts kombineres for å skape et svært motstandsdyktig og ikke-porøst materiale med en unik holdbarhet og spenst.

Sertifisert karbonnøytral
Gjennom optimalisering av prosesser og produksjonsteknikker har det vært mulig å redusere klimagassutslippene med 7 % parallelt – og kombinasjonen av mange innsatser i 2020 førte til at Dekton® ble sertifisert karbonnøytral gjennom hele produktets livssyklus.

Cosentinos bærekraftsvisjon
Totalt sett handler bærekraft hos Cosentino om å skape harmoni mellom dagens og fremtidens krav, og om å bære og løfte konsekvensene av selskapets aktiviteter. Reisen slutter dermed ikke her, men fortsetter med nye satsinger og initiativer for å møte fremtidens etterspørsel fra både private og profesjonelle forbrukere.

Referanseprosjekter Cosentino

Scandic Strandpark Hotel

Scandic Strandpark Hotel

Nybygg | Tårnby | 566 mio.kr

Nybygg . Selve byggingen startet april 2018 med en beregnet byggeperiode på 3...

Brittania Hotell

Brittania Hotell

Inv. reparasjon | Trondheim | 750 Mnok

Inv. reparasjon av hotell/restaurant som består av en bygning i Trondheim med...

Busted

Busted

Tilbygg | Silkeborg | 3-5 Mio.Kr

Tilbygg av forretninger/senter i Silkeborg på 2 etasjer. Selve byggingen star...

Studio Lindhjem