Vedlikeholdsfritt uterom med Dekton

Dato: 12 Mai 2021

I Norge skaper vi uterom som aldri før. Utekjøkken, terrasser, drivhus og andre fasiliteter erstatter gressplenene. De siste året med mye hjemmeliv har på mange måter endret våre tanker om hjemmet, hagen og vår fritid. Og et av mange tegn på at våre nærmeste omgivelser har fått større betydning for våres velvære og sosiale liv, er et fornyet fokus på hvordan vi kan skape verdifulle uterom som skaper både vakre og praktiske rammer for våre sosiale liv.


@homebylene har laget et nydelig utekjøkken med Dekton i fargen Kreta.
Foto: @homebylene

Langtidsholdbare løsninger er trendy

Den klassiske grillen får konkurranse av etablerte, langtidsholdbare utekjøkken basert på selektive materialvalg som tåler det nordiske klimaet året rundt. Et slikt materiale er Dekton. En høyteknologisk, innovativ overflate som kan anvendes til bordplater, gulv, vegger, fasader og belegninger. Med andre ord en overflate som kan sikre at utekjøkkenet holder seg pent året rundt, og som også er et unikt materialvalg ved arkitektoniske løsninger hvor inne- og uterom smelter sammen, kun avbrutt av store fasadevinduer og materialet skaper kontinuitet og ro.


Benkeplaten fra Dekton tåler det nordiske klimaet og holder seg like fint år etter år.
Foto: @homebylene

Dekton er ultrakompakte keramiske plater som finnes i størrelser helt opp til 320 x 144 cm og i tykkelser fra 0,4 – 3 cm. De produseres bærekraftig av gjenbruksmaterialer, er sertifisert CO2-nøytrale, og har ekstrem slitestyrke som gjør materialet egnet til farge- og designmessige kombinasjoner som gir uterommet stil og personlighet. Dekton tåler vær og vind, krever ingen etterbehandling og ingen vedlikehold, kun vann og såpe. Design- og fargeskalaen går fra helt lyse til nøytrale toner i dype, mørke nyanser med finish fra naturlig matt til iøyenfallende høyglans, som til forveksling ligner naturstein.

Gå til www.cosentino.no for produktspespesifikasjoner, farger, arkitektoniske prosjekter og referanser.

Referanseprosjekter Cosentino

Amerikalinjen

Amerikalinjen

Rehab | Oslo | 150-200 Mnok

Rehab av hotell/motell som består av en bygning i Oslo med 134 leiligheter på...

Holmenkollen Park Hotell

Holmenkollen Park Hotell

Rehab | Oslo | 280 Mnok

Rehab av hotell/motell tilsvarende 4 bygninger i Oslo med 29 leiligheter. Sel...

Scandic Strandpark Hotel

Scandic Strandpark Hotel

Nybygg | Tårnby | 566 mio.kr

Nybygg . Selve byggingen startet april 2018 med en beregnet byggeperiode på 3...

Brittania Hotell

Brittania Hotell

Inv. reparasjon | Trondheim | 750 Mnok

Inv. reparasjon av hotell/restaurant som består av en bygning i Trondheim med...