Dekton® - Et karbonnøytralt produkt gjennom hele livssyklusen

Dato: 20 Jan 2021

Karbonnøytralitet er oppnådd i hele livssyklusen til Dekton® (fra vugge til grav), som dekker Scopes 1, 2 og 3, fra utvinning av råmaterialet, til bruk av produktet og slutten av dets levetid.

Denne anerkjennelsen, oppnådd gjennom utslippsreduksjons- og kompensasjonsprosjekter som er sertifisert av FN, bekrefter god praksis innen bærekraft og miljøledelse av Cosentino Group. I tillegg til de ovennevnte beregningene, har Cosentino gjort kraftige tiltak de siste årene for å oppnå større effektivitet når det gjelder energi, ressursforbruk, bruk av fornybar elektrisitet og bærekraftig mobilitetspolitikk.

Innen beregningen av karbonavtrykk er det implementert en utslippsreduksjonsplan. For Dekton® har planen resultert i en reduksjon på 7% i klimagassutslipp takket være både implementering av de beste tilgjengelige teknikkene og optimalisering av prosesser, med investeringer på mer enn 3 millioner euro.Til slutt, for å oppnå karbonnøytralitet, har Dekton® kompensert for sine utslipp ved å investere i GHG-utslippsreduksjonsprosjekter. Disse prosjektene er ikke bare ansvarlige, men har også en sterk sosial komponent til støtte for å oppnå SDGene i Agenda 2030 for bærekraftig utvikling.

– I Cosentino utvikler vi oss i takt med det internasjonale momentum i overgangen til en karbonfattig økonomi, og fremmer energieffektivitet, utslippsreduksjon og bærekraftig mobilitet. Denne tilnærmingen forbedrer vår innovative karakter og lar oss forbedre prosesser med en visjon om fremtiden, og til slutt kombinerer vi ytelsen vår med strategiske mål som innovasjon (SDG 9), bærekraftig produksjon (SDG 12) og klimatiltak (SDG 13), sier Antonio Urdiales, miljødirektør i Cosentino Group.Motregning av utslipp

De gjenværende CO2-utslippene som ennå ikke er utlignet i det obligatoriske markedet (42532 tonn CO2 i 2019, for ett års produksjon) har blitt balansert av den frivillige kanselleringen av Certified Emission Reductions (CER) assosiert med et prosjekt med generering av biogass i Loma Los Colorados, Chile, et anlegg registrert med FNs mekanismer for ren utvikling.

Referanseprosjekter Cosentino

Quality Hotel Grand Royal

Quality Hotel Grand Royal

Rehab | Narvik | 50 mill. kr

Rehab av hotell/motell som består av en bygning i Narvik på 5 etasjer. Selve ...

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår