PcPs OPTIMO® - sikkerhetsrister og trinn

Dato: 24 Mai 2023

Runde, motstandsdyktige og pålitelige.

OPTIMO®-serien med planker, paneler og trinn har fra den ble lansert vært forbundet med sikkerhet og stabilitet. Designet av OPTIMO®-sikkerhetsristene er anerkjent av kunder og bransjer gjennom tiår og består av det karakteristiske mønsteret med utstansede hull. Mønsteret gir viktige egenskaper som for eksempel høy sklisikkerhet, drenering, optimal luftgjennomstrømning og styrke-til-vekt-forhold.

Design hva du vil, hvor du vil

Laget for fleksibilitet
OPTIMO®-seriens unike design gir nesten uendelige muligheter, med 15 ulike typer rister i seks ulike materialer. Lettere enn gitterristene, men like sterke. OPTIMO®-serien har blitt brukt til offentlige gangveier, ved industrianlegg m.m. Mer enn ti ulike overflatedesign betyr at OPTIMO®-rister kan gjøres multifunksjonelle for nesten alle bruksområder og for våte og tørre miljøer. Det spesielle LHD®-overflatedesignet gir unike flammehemmende egenskaper, som passer til bruk ved transformatorstasjoner, offshoreplattformer og i andre maritime miljøer. Med andre ord har OPTIMO® potensial til å gi komfort og sikkerhet selv på steder der den strengeste sikkerheten kreves.

Ubegrenset potensial
OPTIMO® består av paneler som er sveiset sammen for å danne en hel rist. Disse panelene kommer også som trappetrinn og planker med forskjellige design for en rekke bruksområder. Gangveier, plattformer, trapper, spiraltrapper, stillas – mulighetene er endeløse. OPTIMO® kombinerer moderne teknikk med brukervennlighet og sikkerhet i hverdagen.

Historien bak OPTIMO®
Peder Farsen Pedersen – sønn av Peder Chr. Pedersen, grunnleggeren av PcP, var drevet av innovasjonsånd og bestemte seg for å designe og utvikle et alternativ til de tradisjonelle gitterristene. Målet var å lage et allsidig og fleksibelt ristdesign som ikke hadde begrensninger for hvor det kunne installeres. De såkalte «sikkerhetsristene» ble introdusert i 1970 og ble en umiddelbar bestselger. Alle PcP-rister kalles i dag sikkerhetsrister, og O-ristene med utstansede hull har nå fått merkenavnet OPTIMO®. 

Vi er der når du trenger oss
Uansett om du er i en tidlig fase av utviklingen av prosjektet ditt eller lengre på vei, gir vi deg gjerne råd om normer, spesifikke krav til bruksområde eller bransje og mye mer. OPTIMO®-serien kommer i både standard og tilpassede dimensjoner og kan endres for å oppfylle dine nøyaktige prosjektkrav. Vi ønsker ditt neste prosjekt velkommen med ekspertise og motivasjon til å gjennomføre dine spesifikke krav.


Optimalt forhold mellom styrke og vekt

OPTIMO®-seriens solide design sikrer en konstruksjon som er like lett som den er sterk. Lettere enn en gitterrist, men med samme styrke. Utstansede hull og dreneringshull, designet for enkel installering og fleksibel konstruksjon. Serien er et godt grunnlag for alle sikkerhetsbehov på tvers av bransjer og bruksområder. 

Høy sklisikkerhet

Nøye plasserte dreneringshull og utstansede hull sørger for at OPTIMO®-serien gir sluttbrukerne maksimal sklisikkerhet.

Egnet for store høyder

OPTIMO®-serien er svært godt egnet for bruk i høyden. Konstruksjonen bruker utstansede hull for å være funksjonell, men den lave gjennomsiktigheten gir sluttbrukeren en høy grad av komfort.

Laget for fleksibilitet

OPTIMO®-rister kan brukes i en rekke ulike klima, miljøer, bransjer og bruksområder. Produktlinjen fås i ulike bredder, høyder, lengder og profilformer, og kan også tilpasses for å oppfylle dine eksakte behov.

Riktig materiale

Fås i stål, rustfritt stål, høystyrkestål, ubehandlet finish, aluminium og cortenstål. Prosjektet ditt definerer materialet.

Sertifisert kvalitet

OPTIMO®-produktlinjen har blitt grundig testet og godkjent i henhold til de europeiske standardene EN 1991 og EN ISO 14122.

Ekstremt enkel installasjon

OPTIMO® har blitt designet for enkel og grei installasjon. Dette muliggjør raskere installasjon i utfordrende miljøer og gir sluttbrukerne trygghet på kort varsel. Det fleksible og solide designet gjør at plankene, panelene og trinnene kan installeres praktisk talt hvor som helst.