Gitterrister fra PcP

Dato: 23 Jun 2021

Løsninger til industri, byggebransje og arkitektur

Gitterristens funksjon sees i utallige variasjoner - til formål innenfor alle grener av industri og bygg. Hos PcP tas det naturligvis høyde for gjeldende krav, som kulekrav og belastningskrav alt etter hvilket formål ristene har. Gitterristen kan også suppleres med sagtagger for økt sklisikkerhet. Gitterriste kan leveres med utskjæringer som vi ofte ser ved prosjekter.

Hva er en gitterist?

PcPs galvaniserte gitterrister består av bærestaver, som ligger i bæreretning, samt fyllstaver, som ligger på tvers av bærestavene. Fyllstaver, hvis høyde er mindre enn bærestavenes, presses ned i spesialformede, utsparede falser i bærestavene under stort trykk. Denne operasjonen binder de forskjellige stavene sammen i et gitter. Som avsluttende kanter og for å stabilisere, forsynes risten med kantstål på de alle 4 sider. Der kantstålene møtes i ristens hjørner sveises kantene for ytterligere å stabilisere risten. Til slutt sveises et passende antal staver til kantstålene.

Størrelse og vekt

For å tilpasse ristene til forsendelser med transportsystemene, anbefales det å holde den ene av ristsiderne på maks. 1200 mm (pallemål).

Materialer

PcP. gitterrister fremstilles i mange forskjellige materialkvaliteter, blant annet:
- Stål 240 YP
- HSS420, høystyrkestål
- Rustfritt stål AISI 304
- Rustfritt stål AISI 316
- Aluminium


Gitterristens lengde er lik med bæreretningen

L = Lengde av gitterrist i bæreretning ( totallengde )
W = Bredde av gitterrist

SPENNVIDDE
Spennvidden angir gitterristens lengde mellom understøttinger i anvendelsen

EKSEMPEL
Gitterristen måler 1000 x 1500 mm. Her er 1000 mm lengden i bæreretningen og 1500 mm gitterristens bredde.

ELLER
Gitterristen måler 1500 x 1000 mm. Her er 1500 mm lengden i bæreretningen og 1000 mm gitterristens bredde


Masker og komponenter

Ma = Maskens centerafstand mellem bærestavene
Mc = Maskens centerafstand mellem tværstavene
Bb = Bærestave
Fb = Fyldstave
Es = Kantstål


Gitterrister på mål eller standard gitterrister

Få en skreddersydd løsning som passer dine projektkriterier. Vi har et stort lager av gitterrister som kan leveres dag til dag. Men hvis ditt prosjekt stiller unike krav, gir vår fleksible produksjonsmulighet for hurtig fremstilling og lave omkostninger til ditt neste prosjekt.

Uansett industri- eller bruksområde så kan vi hjelpe deg med å skreddersy den riktige løsning som matcher dine projektkriterier. Vi er nemlig spesialiserte i å designe og produsere kundetilpassede løsninger til både små og store prosjekter innenfor byggebransjen, konstruksjons-, matvareindustrien. Når du samarbeider med PcP, får du support under hele prosjektet fra design, utvikling til fremstilling og levering av gitterristene.

Rister, gitterrister og trappetrinn kan fremstilles på eksakte mål med utskjæringer til enhver type bruksområde som for eksempel gangveier, trapper, plattformer, fasadekledning og himling og mye annet. Vår ambisjon er å hjelpe våre kunder med at skape sikre løsninger. Send oss en forespørsel så hjelper vi deg med å finne frem til den rette løsningen. Gitterrister kan leveres med utskjæringer som vi ofte ser ved prosjekter. Vi kan hjelpe deg med å finne den helt riktige løsningen til ditt prosjekt.


Gitterriste på specialmål, anvendt som udhæng og loftsbeklædning Gitterriste kan fremstilles på mål - eller som standard for dag-til-dag leveringGitterrister i galvanisert stål, aluminium og rustfritt stål mm.

Alle gitterrister kan produseres i aluminium, stål og rustfritt stål. PcP utarbeider flere forskjellige overflater, ubehandlet stål, varmgalvanisert stål, aluminium, rustfri 304 og syrefast 316.

Gitterrister i aluminium velges ofte på grunn av korrosjonsbestandighet og lavere vekt i forhold til rister i stål. Det tilbydes mange varianter i bl.a. maskestørrelser og med/uten sagtagger som kan brukes i miljøer, hvor det stilles spesielle krav. Aluminiums-gitterrister har alltid kantstål rundt omkring hele gitterristen.

PcP utarbeider gitterrister i rustfri samt syrefast stål, som kan leveres beiset eller el-polert. Du kan også velge gitterrister med serratering for en høy sklisikkerhet.

Ubehandlet eller galvanisert gitterrist bestående av bærestaver i bæreretningen og fyllstaver på tvers av bæreretningen. Bære- og fyllstaver er presset sammen i spesialformede, utsparte falser. Risten er forsynt med kantprofil på fire sider. Kantprofilen sveise til bære- og fyllstavene, og profilene sveises i hjørnene.


Gitterriste på mål som adgangsveje Gitterriste kan fremstilles i forskellige materialer og overfladebehandlinger