Løsninger for ventilasjonsgitter

Dato: 24 Nov 2021

– Det perfekte valget for moderne bygninger, arkitektur og offentlige områder
PcP-ventilasjonsrister er ideelle for fortau i offentlige områder og som en moderne designløsning for bygninger eller moderne arkitektur.

Ventilasjonsrister for moderne bygninger, arkitektur og offentlige områder
Designere og arkitekter som skal utforme moderne bygninger, står overfor mange utfordringer – som for eksempel ventilasjon. Enten det er naturlig eller tvunget, innvendig eller utvendig, vertikalt eller horisontalt, stilles det egne krav til alle typer ventilasjonsløsninger.

PcP-gitterrister for ventilasjon
Ristene våre brukes vanligvis i områder der ventilasjon er et krav i kombinasjon med andre krav slik som skjerming, offentlig tilgang, kjøretøytilgang, barriereegenskaper eller bare estetikk. Vårt utvalg av gitterrister er perfekt, ettersom det tilbyr frie områder opp til 92 %, noe som resulterer i færre eller mindre gjennomtrenginger i bygningen/landskapet. PcPs MESH- eller CUBE-rister kan leveres med et fritt areal på 50–92 %.
Selv vedlikeholdsområder krever ventilasjon. For eksempel rister rundt stigerør i bygninger, som fungerer som en arbeidsplattform og gir ventilasjon i tilfelle brann. Alle produktene kan leveres klare til å installeres med egnede festepunkter, eller kan skjæres til på stedet hvis det foretrekkes, med forbehold om begrensninger på området og bruk.

Horisontale gitter for fortau i offentlige områder
Et horisontalt gitter i fortauet, der det primære formålet er luftinntak i en bygning i tilfelle brann, må også være egnet for offentligheten, for eksempel damesko, dvs. at det må være hælvennlig og sklisikkert. Disse gitrene kan også utsettes for kjøretøybelastninger, slik som utrykningskjøretøy eller bevegelige heveplattformer (MEWP) med høy punktbelastning

CUBE®- eller MESH™-rister for horisontale gitter på bygninger og arkitektur
Et horisontalt gitter i høybed (murt sokkel) rundt bygningen, som gir 5 % naturlig ventilasjon til en parkeringskjeller. Det er derfor ikke utsatt for offentlig tilgang eller kjøretøy, men det kan stilles estetiske krav til det.

Et ventilasjonsgitter er ofte synlig, og kan til og med utgjøre en del av bygningsfasaden. CUBE®- og MESH™-ristalternativene fra PcP lar deg designe ventilasjon som passer til det visuelle miljøet. Enten du trenger ventilasjon for et industrielt, moderne eller arkitektonisk prosjekt, er vårt formål å oppfylle kravene fra både landskaps- og bygningsarkitekter ved å levere tilpassede ventilasjonsløsninger.

Ulike materialer og overflatebehandlinger for å tilpasse løsningen
Uansett hva behovet måtte være, kan vi levere skreddersydde MESH™- og CUBE®-ristløsninger i karbonstål, rustfritt stål eller aluminium* med en varmgalvanisert, polyesterpulverlakkert, kjemisk renset, elektropolert eller eloksert overflate.

Ingen utfordringer er for store, takket være vårt enorme utvalg av ventilasjonsrister av stål og rustfritt stål. Vi er dessuten alltid klare til å gi deg designhjelp og -råd basert på vår omfattende kunnskap og erfaring.