Gruer du deg til en kald og våt høst? Med Multipor isoleringsplater går du en varm og tørr tid i møte

Dato: 25 Aug 2021

Med høsten og vinteren like rundt hjørnet er det på tide å investere i innvendig isolering slik at du unngår kalde trekk, fukt og mugg. Med Multipor fra Xella får du et holdbart materiale som kan brukes til innvendig isolering av mur og betongvegger. Multipor innvendige isoleringsplater egner seg både til renoveringsoppgaver og til nybygg. Det er en særlig velegnet løsning i bevaringsverdige og fredede bygg, hvor man ønsker å bevare fasaden.

Et sunt og luftig inneklima

Multipor er lette, massive, mineralske isoleringsplater som anvendes til innvendig isolering av kjeller- og yttervegger. I fremstillingsprosessen danner luften fylte porer som gir Multipor gode varmeisolerende egenskaper. I tillegg er Multipor diffusjonsåpen som bidrar til et behagelig og sunt inneklima ved å oppta og avgi kondens i takt med svingningene.

Med Multipor får du et holdbart materiale som er motstandsdyktig mot både råte og sopp. De uorganiske isoleringsplatene skades heller ikke av fukt. I forhold til andre isolasjonsplater er den også brannsikker, og er sertifisert i brannklassen A1.

Sertifisert etter strenge miljøkrav

I tillegg til god kvalitet, leverer Multipor etter Xella`s prinsipper for bæredyktig produksjon. Xella tar miljøvennlige hensyn i hele produksjonssyklusen – fra råstoff utvinning til produksjon og gjenanvendelse.

Multipor er sertifisert etter ISO 1425 og er deklarert som et miljøvennlig produkt fra Institut für Bauen und Umwelt (IBU). I tillegg er Multipor er tildelt Natureplus kvalitetsmerket som et bæredyktig produkt og er i tillegg Cradle-to-Cradle sertifisert.

Å isolere med Multipor er derfor en langsiktig og fornuftig investering som gjør at du slipper å tenke på vedlikehold og fuktskader igjen. Isolasjonsplatene monteres også enkelt uten fuktsperre. De kan limes direkte på det rensede murverket. Enkelt, men fremdeles en god og holdbar løsning!