Xella viser frem sin resirkulerte Ytongblokk på Architect@Work

Dato: 11 Nov 2022

Med tema «fremtidens materialer» på årets Architect@Work, vil Xella vise frem sin innovative Ytongblokk som inneholder 30 % resirkulert porebetong bestående av avfall fra produksjon og byggeplass. Det er sirkulær økonomi i praksis, som bidrar til å minimere både avfall og råvarer fra produksjonen.

Sammen med rundt 200 nyvinninger har Xella oppfylt de strenge utvelgingskriteriene for å delta på årets Architect@Work i NOVA spektrum 23. og 24. november. Xella har lang erfaring med resirkulering av porebetong, og vil i år vise frem sin resirkulerte Ytongblokk.

- Vi ser at grønnere byggematerialer som bidrar til å redusere avfall, råvarer og CO2-utslipp blir mer og mer etterspurt. Xella tar den grønne omstillingen på alvor, hvor vi blant annet jobber med resirkulering av egne materialer. I flere tiår har Xella Belgia i Brucht resirkulert rent avfall fra porebetong til nye Ytongblokker. Avfallet kommer fra fabrikkens egen produksjon, samtidig som en stadig økende andel også returneres tilbake fra markedet. Det er sirkulær økonomi i praksis, som passer godt til årets tema «fremtidens materialer», forteller Thom-Erik Pape, daglig leder i Xella Norge.

Xella sine innovative Ytongblokker inneholder 30 % resirkulert porebetong som bidrar til å oppnå Cradle to Cradle sertifisering, og brukes som innvendige skillevegger. De resirkulerte blokkene har de samme egenskapene som de tradisjonelle Ytongblokkene, og innfrir strenge krav til lyd- og varmeisolering samt brannmotstand.  

Vil også vise frem andre løsninger
Architect@Work er en god arena for Xella til å vise arkitekter og andre aktører i byggebransjen om deres løsninger som har et stort potensiale på det norske markedet. På standen til Xella vil det både være fokus på deres innovative og bærekraftige løsninger, samtidig som deltakerne vil kunne få god teknisk sparring om hvilke muligheter Xella sine materialer har i et byggeprosjekt.

- Vi gleder oss til å møte både kjente og ukjente fra bygge- og arkitektbransjen, hvor vi kan utveksle erfaringer og innovative samtaler om hva som rører seg innenfor fagområdet. Vi merker at flere og flere arkitekter, prosjekterende og utførende får øyne opp for de forskjellige mulighetene du får med porebetong. På messen vil vi også vise frem tidligere referanseprosjekter i Norge som vi er veldig stolte av, forteller Pape.

Xella står klare på standplass nr. 22 og ser frem til spennende og lærerike samtaler med deltakerne på nettverkseventet.

Ønsker du å få mer informasjon om Ytong?
Les mer om produktet her

Xella bistår deg med omfattende rådgivning til ditt neste byggeprosjekt.
Kontakt våre tekniske spesialister og prosjektselgere her.

Referanseprosjekter fra Xella Norge AS

Nybygg av boliger i Ås kommune

Nybygg av boliger i Ås kommune

Nybygg | Ås | 100 Mnok

Nybygg av eneboliger i Ås. Selve byggingen startet mars 2022 med en beregnet ...

Sørlandets Kunstmuseum, Kunstsiloen

Sørlandets Kunstmuseum, Kunstsiloen

Nybygg | Kristiansand | 710 Mnok

Nybygg av kontorbygg i Kristiansand på 9 etasjer. Selve byggingen startet okt...

Rehabilitering av nasjonalmuseum for arkitektur i Oslo

Rehabilitering av nasjonalmuseum for arkitektur i Oslo

Rehab | Oslo | 5-10 Mnok

Rehab av museum i Oslo. Selve byggingen startet mai 2023 med en beregnet bygg...

Nybygg av leiligheter og oppføring av balkonge  på eksisterende bygg i bydel Frogner, Oslo

Nybygg av leiligheter og oppføring av balkonge på eksisterende bygg i bydel Frogner, Oslo

Nybygg | Oslo | 110 Mnok

Nybygg av leiligheter (blokk) tilsvarende 2 bygninger i Oslo med 81 leilighet...