Ytong porebetong – Lavere strømregninger, helt naturlig

Dato: 27 Nov 2023

Med Ytong porebetong vil du få et varmeisolert hus som gir deg lavere varmeutgifter. Velg byggematerialer fra Xella for beste energioptimering!

Dagens strømpriser kombinert med den høye renta gjør at det blir et naturlig fokus på hvordan man kan energioptimere boligprosjekter. Med porebetong fra Xella vil du ikke bare få et materiale som har gode varmeisolerende egenskaper, men også et bærekraftig, solid og brannsikkert materiale.

Spar penger ved å velge Ytong Porebetong

Porebetong er kjent for å ha spesielt gode varmeakkumulerende egenskaper med sine små luftbobler. Luften som lagres i porebetongen sikrer god varmeisolasjon, noe som gjør det mulig å bygge massive yttervegger uten ekstra isolasjonsmateriale! Vi i Xella Norge har flere typer byggematerialer i porebetong, så du kan få et helt hus bygget i isolerende Ytong. Med vinterens høye strømpriser vil dette være en direkte måte å redusere dine strømutgifter på!

Bærekraftig og med naturlige ingredienser – 100% resirkulerbart

De primære ingrediensene til Ytong porebetong består av naturlige materialer: kalk, sement, sand – og små luftfylte porer som dannes under produksjonen. Disse porene utgjør mer enn halvparten av byggematerialet, og er den isolerende effekten. Ved siden av den varmeisolerende effekt gir luftporene også byggematerialet en solid masse samtidig som de er lette å arbeide med. Yttervegger av Ytong tåler enorme belastninger og Ytong er slitesterkt og eksepsjonelt værbestandig. Da porebetong er isolerende vil den også bedre holde huset kjølig på varme sommerdager.

I tillegg kan alle avskjæringer og rester fra byggeplassen resirkuleres 100%. Derfor sier vi i Xella at Ytong porebetong er et bærekraftig byggemateriale på flere punkter.

Ekstra bonus? Brannsikkerhet og lydisolasjon

Det finnes flere viktige fordeler ved Ytong porebetong. Ytong er et ikke-brennbart byggemateriale og utvikler ikke røyk eller skadelige stoffer. Faktisk tvert imot: Ytongvegger danner en naturlig barriere mot brann og er klassifisert brannsikkert.

Videre har også porebetongblokkene isolerende egenskaper i forhold til lyd. Ytong porebetong absorberer lyd fem til ti ganger bedre enn glatte overflater. Det er oftest ikke nødvendig å ha ytterligere tiltak for å overholde lydkrav hvis du velger Ytong porebetong.

Enkel og rask montering – kontakt oss i dag!

Ytongvegger monteres svært effektivt og bygget kan raskt tas i bruk. Dette sparer også tid og penger. Alle disse fordeler bidrar til at Ytong porebetong står sterkt på byggeplasser rundt om i verden. Ytong egner seg til alt fra familieboliger til offentlige bygg samt nærings- og fleretasjesbygg.

Er du nysgjerrig på mer informasjon om porebetong anbefaler vi å sjekke ut vår hjemmeside.

Vi står alltid klare til å gi deg pålitelig, enkel og gratis informasjon om våre produkter og tjenester - ikke nøl med å ta kontakt.

Referanseprosjekter fra Xella Norge AS

Nybygg av boliger i Ås kommune

Nybygg av boliger i Ås kommune

Nybygg | Ås | 600 Mnok

Nybygg av eneboliger tilsvarende 2 bygninger i Ås med 138 leiligheter. Selve ...

Sørlandets Kunstmuseum, Kunstsiloen

Sørlandets Kunstmuseum, Kunstsiloen

Nybygg | Kristiansand | 710 Mnok

Nybygg av kontorbygg i Kristiansand på 9 etasjer. Selve byggingen startet okt...

Rehabilitering av nasjonalmuseum for arkitektur i Oslo

Rehabilitering av nasjonalmuseum for arkitektur i Oslo

Rehab | Oslo | 5-10 Mnok

Rehab av museum i Oslo. Selve byggingen startet mai 2023 med en beregnet bygg...

Nybygg av leiligheter og oppføring av balkonge  på eksisterende bygg i bydel Frogner, Oslo

Nybygg av leiligheter og oppføring av balkonge på eksisterende bygg i bydel Frogner, Oslo

Nybygg | Oslo | 110 Mnok

Nybygg av leiligheter (blokk) tilsvarende 2 bygninger i Oslo med 81 leilighet...