BIM-prosjektering sikrer fremtidens suksess i byggebransjen

Dato: 14 Aug 2019

Allerede i 2025 kommer mer enn 70 % av alle større prosjekter i Skandinavia å bruke 3D-modellering i planleggingen. For å optimalisere kundenes muligheter har Xella gjort flere BIM-objekter tilgjengelige og utnevnt Rasmus Jensen som Digital Transformation Manager for Skandinavia med fokus på BIM og større prosjekter. Satsningen skal gjøre det enklere for kunden å ta del av fordelene med Xellas byggesystem og sikre et vellykket prosjekteringsforløp fra start til slutt.

Ifølge Xella forventes det at mer enn 70 % av alle større prosjekter i Skandinavia kommer til å bruke 3D-modellering i planleggingsfasen fra 2025. Den tekniske revolusjonen av byggebransjen er dermed et faktum.

Siden sitt inntog på det norske markedet har BIM (Building Information Modeling) banet vei for helt nye arbeidsmetoder som kvalitetssikrer prosjekteringen og smidiggjør prosesser med hjelp av et virtuelt overblikk. BIM har dermed utviklet seg til å bli et viktig redskap som effektiviserer byggearbeidet allerede i planleggingsfasen, og er en effektiv og intelligent metode som gjør det enklere å unngå feil i praksis.

Lettere, raskere og sikrere prosjektering
For at arkitekter skal få mest mulig ut av den digitale utviklingen har Xella, en av verdens ledende leverandører av effektive og holdbare byggesystemer, lansert flere BIM-objekter som tilbyr markedet en totalløsning.

De som ønsker kan derfor få Ytong stående- og liggende veggelement, Ytong takelement og Silka XL som BIM-objekt. Dermed kan brukere hente all relevant data til prosjekteringen, som informasjon og lydegenskaper, trykkstyrke og eksakte produktdimensjoner.

I den anledning har Xella nylig utnevnt Rasmus Jensen som Digital Transformation Manager for Skandinavia med fokus på BIM og større prosjekter for å sikre at de gjør fremskritt på den digitale reisen. Thom-Erik Pape, daglig leder i Xella Norge forteller:

- Rasmus får ansvaret for å sikre vår transformasjon og skal i tillegg stå for å sikre at vi kan hjelpe kundene våre igjennom den digitale byggeprosessen. Det finnes mange fordeler ved digitalt byggearbeid, og BIM-modellering gjør det lettere, raskere og sikrere å prosjektere – og ikke minst i stor skala.

Mer eksakt planlegging
Med hjelp av Xellas BIM-objekt kan yrkespersoner i flere yrkesområder, over nasjonale grenser enkelt bygge, videreutvikle og samarbeide om prosjekter der løsningene anvendes. De kan brukes til både industribygg og boligprosjekter.

Objektet er tilgjengelig for ArtchiCAD og Revit og samler all relevant produktinformasjon enkelt. I tillegg kan de lastes ned direkte fra hjemmesiden, så man enkelt kan involvere alle parter i den digitale byggeprosessen.

Referanseprosjekter fra Xella Norge AS

Nybygg av boliger i Ås kommune

Nybygg av boliger i Ås kommune

Nybygg | Ås | 600 Mnok

Nybygg av eneboliger tilsvarende 2 bygninger i Ås med 138 leiligheter. Selve ...

Sørlandets Kunstmuseum, Kunstsiloen

Sørlandets Kunstmuseum, Kunstsiloen

Nybygg | Kristiansand | 710 Mnok

Nybygg av kontorbygg i Kristiansand på 9 etasjer. Selve byggingen startet okt...

Rehabilitering av nasjonalmuseum for arkitektur i Oslo

Rehabilitering av nasjonalmuseum for arkitektur i Oslo

Rehab | Oslo | 5-10 Mnok

Rehab av museum i Oslo. Selve byggingen startet mai 2023 med en beregnet bygg...

Nybygg av leiligheter og oppføring av balkonge  på eksisterende bygg i bydel Frogner, Oslo

Nybygg av leiligheter og oppføring av balkonge på eksisterende bygg i bydel Frogner, Oslo

Nybygg | Oslo | 110 Mnok

Nybygg av leiligheter (blokk) tilsvarende 2 bygninger i Oslo med 81 leilighet...