Xella Norge AS : Unngå brannspredning med Hebel brannvegg EI-M 240

Dato: 17 Sep 2014

Hebel brannvegger i porebetong er et meget godt produkt for brannseksjoner og vegger. Elementene er ikke bare ubrennbare, de står også mot mekanisk påkjenning når for eksempel ting faller mot veggen ved en brann.

Dette er dokumentert av det tyske instituttet IBMBMPA i Braunschweig. I testingen oppnådde Hebel brannveggene fra Xella EI-M 240 og EI360.
Porebetong er også et så tregt material i forhold til temperatur at det selv med tusen graders brann i ett rom kun vil være 70 grader etter seks timer om man har en vegg på 15 cm.

Det finnes boliger i porebetong som selv etter brann kun har behøvd å overflatebehandles før boligen igjen kan tas i bruk.

Hebel brannvegger avgir ingen giftige gasser eller røyk i brann.

Hebel Brannveggselementer monteres liggende i bærende søylekonstruksjon av stål eller betong. Elementene monteres med kran i fjær/not konstruksjonen som sikrer den nødvendige tetthet.
De horisontale fugene limes kun når det er krav til mekanisk belastning.

Xella har mange ulike montasjeløsninger beskrevet og detaljert, både for montasje med stål-søyler og betong-søyler.
Xella har typegodkjente løsninger for ulike grader av brannkrav med mekanisk påkjenning.

Enkel prosjektering og rask montering.

Hebel brannveggselement,
tekniske data:


Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår