Nye kjempefliser fra Cosentino med integrert fall skaper interesse

Dato: 13 Mar 2020

En kjempeflis som dekker hele dusjgulvet med integrert fall og spesialtilpasset hull til sluket, er den nye snakkisen nedover Europa. Quality Hotel Grand Royal i Narvik har allerede oppgradert flere bad med den nye løsningen.

Det er Cosentino, sammen med servantleverandøren Aardal i Sogn, som har utviklet den nye dusjbunnen sammen. Ferdig montert blir det nye dusjgulvet kun 30 millimeter tykt, samtidig som de norske, tekniske forskriftene for rør i Norge overholdes.

Hver dusjbunn leveres spesialtilpasset på mål, som gjør at tykkelsen holdes til et minimum. Det nye produktet er én stor flis i Silestone med integrert fall, og utløp direkte over der sluket ligger i gulvet. Flisen kan produseres opptil 1,20 x 3 meter. Alt innenfor går på millimetermål, og plasseringen av sluket skreddersys på mål.

Til sammenlikning, for å oppfylle det norske kravet, krever en ordinær dusjbunn blant annet en bunnventil, fleksibelt rør og inspeksjonsmulighet for hovedsluket. Det kan resultere i omtrent 16 centimeter høyere gulv i dusjområdet.

Ofoten Rør, som har lagt dusjbunnene på Quality-hotellet, fullroser den nye løsningen.
- Sluket kan bare ligge der det ligger, og de lager hullet akkurat der sluket er. Genialt! sier Rune Pedersen, daglig leder i Ofoten Rør.

Selv privatkunder med et gammelt dusjkabinett i en blokkleilighet kan oppgradere badet sitt på en enkel måte. Å legge flis oppå flis er allerede en godkjent løsning. I tillegg kan en dusjbunn på 75-80 kilo legges av én mann med hjelp av sugekopper.

- Spesialtilpassingen og det integrerte fallet gir en fleksibilitet som kan gjøre det mye enklere for både privatkunder og bedrifter å oppgradere sine bad. Vi er stolte av å være med på å utvikle bransjen videre med innovasjon og enestående materialer, forteller markedskoordinator i Cosentino, Madelene Persson.

Referanseprosjekter Cosentino

Quality Hotel Grand Royal

Quality Hotel Grand Royal

Rehab | Narvik | 50 mill. kr

Rehab av hotell/motell som består av en bygning i Narvik på 5 etasjer. Selve ...

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår