DNV miljøverifiserer HybriQ & Silestone

Dato: 6 Apr 2022

Hos Cosentino fokuserer vi ikke bare på innovasjon og bærekraft – men også på å skape åpenhet. Derfor inviterer vi jevnlig eksterne partnere inn i vår produksjon for å teste, undersøke og sertifisere de innovative prestasjonene som oppnås av vår FoU-avdeling.

De patenterte Silestone® produksjonsteknologiene, HybriQ® og HybriQ + ®, er blant Cosentinos siste innovative utviklingsresultater. For å støtte den markedsledende posisjonen som Silestone® har oppnådd over hele verden, har den spanske ledelsen nettopp valgt å la både teknologiene og det oppdaterte sluttproduktet gjennomgå en omfattende, ekstern og uavhengig testing for å dokumentere den bærekraftige vinklingen av produksjonsprosessen og sluttproduktets ytelsesevne.

Les også: Cosentino – bærekraft som kjerneverdi

Vurderingen er gjort av DNV GL - Business Assurance, en av verdens ledende sertifiseringskompetanser. Vurderingen har inkludert flere måneder med målrettede inspeksjoner med blant annet intervjuer, gjennomgang av dokumentasjon, tester i anerkjente laboratorier og grundig gjennomgang av forholdene ved Cosentinos fabrikk i Spania. Resultatet ble en validering og ekstern sertifisering som garanterer alle milepælene rundt bærekraft knyttet til HybriQ®-teknologien. Den dokumenterer samtidig at alle produktegenskaper som kjennetegner overflatene opprettholdes og fullt ut matcher de tidligere generasjonene av Silestone®.

Les også: Sunlit Days, den første karbonnøytrale kolleksjonen fra Silestone®

De nye produksjonsteknologiene, HybriQ® og HybriQ + ®, oppfyller dermed de høyeste miljøstandardene. Samtidig opprettholder den nye generasjonen av den omfattende kolleksjonen av Silestone® samme grad av holdbarhet, flekkavvisende egenskaper som ripe- og slagfasthet som før.

På produksjonsnivå er HybriQ®-teknologi synonymt med en produksjon som bæres av 99 % resirkulert vann og 100 % fornybar elektrisk energi, og verken avgir skadelige utslipp eller avløpsvann. På produktnivå bruker HybriQ® også en ny hybridformel av råvarer og resirkulerte materialer – ytterligere løftet av HybriQ + ®, som inneholder minimum 20 % resirkulerte råvarer. Den nye sammensetningen reduserer tilstedeværelsen av krystallinsk silika betydelig med minimum 50 % og opptil 90 % for individuelle farger.

Les også: Himmelsk vakkert fra Cosentino

Den utvendige verifiseringen av den nye generasjonen Silestone® kommer samtidig med at produksjonen ved alle Silestone®-fabrikkene nå er overført til HybriQ®-teknologi, noe som betyr at all nyproduksjon av alle Silestone®-farger nå er basert på enten HybriQ® eller HybriQ + ®.

Referanseprosjekter Cosentino

Scandic Strandpark Hotel

Scandic Strandpark Hotel

Nybygg | Tårnby | 566 mio.kr

Nybygg . Selve byggingen startet april 2018 med en beregnet byggeperiode på 3...

Brittania Hotell

Brittania Hotell

Inv. reparasjon | Trondheim | 750 Mnok

Inv. reparasjon av hotell/restaurant som består av en bygning i Trondheim med...

Busted

Busted

Tilbygg | Silkeborg | 3-5 Mio.Kr

Tilbygg av forretninger/senter i Silkeborg på 2 etasjer. Selve byggingen star...

Studio Lindhjem