Dekton® Liquid - En refleksjon av det moderne materialet

Dato: 15 Mai 2020

Dekton® The Collection 2020 lanserer den eksklusive kolleksjonen Dekton® Liquid i samarbeid med mønsterekspertene og designerduoen PATTERNITY

Cosentino ga mønsterekspertene og -designerne Anna Murray og Grace Winteringham fra PATTERNITY i oppdrag å skape en kolleksjon for Dekton® som reflekterer det moderne materialet. Inspirert av det flytende, er hver av de individuelle fargene estetisk innovative, og som en kolleksjon berører de fremtidens globale trender. Liquid Collection introduserer tre farger – Liquid Sky, Liquid Shell og Liquid Embers. Kolleksjonen visualiserer og gjør væskens kraft håndgripelig ved å integrere virvlende, bølgende og flytende ideer inn i hverdagsarealer.


Fargen Liquid Sky er et virvlende, marmorert, skylignende mønster som hyller de vitenskapelige prinsippene i flytende dynamikk. De unike karakteristikkene i Liquid Sky består av en hvit base med strømmende, grå årer. Designet utforsker tyngdekraftens bevegelse, samspillet i elementene og deres materie, og hyller virvlende energi og evig bevegelse.


Grunnleggerne av PATTERNITY, Anna Murray og Grace Winteringham, har dekodet de visuelle rytmene og syklusene i hverdagslivet siden 2009. Inspirert av en dypt forankret tro på mønsterets makt til å endre verden positivt og forlenge livene våre, har de skapt et verdensledende nettbaserte arkiv av bilder av mønstre fra kunst, vitenskap, natur, mote og design. Fra sin base i øst-London, vokste PATTERNITY raskt fra en plattform med forlokkende bilder til å bli et fullstendig, interdisiplinært kreativt studio, med et program med arrangementer og utdanningsinitiativer. Arbeidet deres utforsker mønstre (både sette og usette) som utgjør selve livet, og viser andre nye måter å se og føle seg mer sammenknyttet på. Annas og Graces ekspertise, kreativitet og unike perspektiv har blitt benyttet av Apple, Bompas & Parr, the BBC, Barbican Centre, Céline, Clarks Originals, Diageo, the Foreign and Commonwealth Office, Getty Images, Granta, Levi’s, Nike, Selfridges, School Of Life og V&A, blant andre. Deres første bok, «A New Way of Seeing», ble publisert i 2015, etterfulgt av «Be Great, Be Grateful» i 2017, en takknemlighetsdagbok for å inspirere mennesker til å innlemme mønstre av positiv tenkning og atferd i hverdagslivet. PATTERNITY-designede produktserier selges i store museer og hos ikoniske forhandlere over hele verden. https://www.patternity.org/
Foto: Alberto RojasFargen Liquid Shell hyller finesse og mykhet, ved å ære det som befinner seg under bølgene i havet. Havet minner om livets rytme og naturlige gang. De milde strømningene ved flo og fjære skaper teksturer og glatte overflater ved hver forbigående havstrøm. Designet i Liquid Shell er også inspirert av månen, i forening med havets tidevann. Den perlemorlignende nyansen er en varierende off-white med et bølgende mønster som symboliserer landskapet på havbunnen.


Fargen Liquid Embers representerer et møtepunkt mellom ild og væske, et område som ligger dypt under jordens overflate. Liquid Embers kan minne om magma, krysset mellom avslutninger og nye begynnelser, et mørkt, karbonlignende design som visualiserer alkymien i elementene. Der universell forbindelse oppstår, fornyer dette mønsteret intuisjon, styrke og kreativitet.Visste du at?
Dekton® ultrakompakte overflate er laget av råvarer hentet fra porselen, glass og kvarts, og har overlegen motstand mot UVstråler, riper, flekker og plutselige temperaturendringer. Dekton® er det perfekte produktet for en rekke bruksområder som gulv, fasader, kledning, benkeplater og trapper. Dekton® er tilgjengelig i store formatplater og i forskjellige tykkelser, og åpner for et stort utvalg av kreative muligheter for arkitekter og designere for både kommersielle og boligprosjekter.

Referanseprosjekter Cosentino

Scandic Strandpark Hotel

Scandic Strandpark Hotel

Nybygg | Tårnby | 566 mio.kr

Nybygg . Selve byggingen startet april 2018 med en beregnet byggeperiode på 3...

Brittania Hotell

Brittania Hotell

Inv. reparasjon | Trondheim | 750 Mnok

Inv. reparasjon av hotell/restaurant som består av en bygning i Trondheim med...

Busted

Busted

Tilbygg | Silkeborg | 3-5 Mio.Kr

Tilbygg av forretninger/senter i Silkeborg på 2 etasjer. Selve byggingen star...