Dekton® by Cosentino – et miljøbevisst valg av overflater

Dato: 15 Apr 2020

Årets nyheter heter “The Collection Dekton® 2020”. Det er en kolleksjon som kombinerer fire fargeserier som har hver sin egen karakteristiske personlighet.

Dekton® er en innovativ ultrakompakt overflate produsert av naturlige mineraler hentet fra porselen, glass og kvarts med et bredt spekter av bruksområder både innendørs og utendørs (fasader, asfaltering, kledning, benkeplater, vasker osv.). Som en del av vårt engasjement for bærekraft og en sirkulær økonomisk modell, er forskjellige Dekton®-farger laget med resirkulerte materialer fra produktets egen produksjonsprosess.

Kolleksjonen Dekton® Liquid er et designsamarbeid med det London-baserte studioet PATTERNITY. Inspirert av det flytende, er hver av de individuelle fargene estetisk innovative. Her er fargen Liquid Shell. Foto: Alberto Rojas

Dekton® by Cosentino er laget med eksklusiv Sinterized Particle Technology (TSP), som er en innovativ ultrakomprimeringsprosess, og kan skilte med overlegne tekniske egenskaper, som motstand mot UV-stråler, riper, flekker, termiske støt og veldig lav vannabsorpsjon. Den er produsert i store formatplater (opptil 320 cm x 144 cm) i fem forskjellige tykkelser (0,4 cm, 0,8 cm, 1,2 cm, 2 cm og 3 cm).
 

Kolleksjonen Dekton® Avant-Garde’20 er inspirert av naturstein med nydelig glans som skaper en luksuriøs atmosfære. Fargen Laurent skiller seg ut med sin dype bakgrunn i forskjellige nyanser og gullfargede årer.
 

Kolleksjonen Dekton® Chromica er en serie med monokromatiske farger og matt finish, utviklet i samarbeid med den anerkjente arkitekten og designeren Daniel Germani. Fargen Feroe er inspirert av den færøyske gresskledte natur.
 

Kolleksjonen Dekton® Portfolio’20 er inspirert av klassiske stiler og naturlige toner. Fargene er laget for å passe til alle forskjellige typer arkitektoniske og designprosjekter, og er perfekte for både nåtid og fremtid med sin tidløse design. Fargen Kovik har en struktur preget av subtile toner på en lys grå og nøytral bakgrunn.

I 2016 skaffet Cosentino en miljødeklarasjon for Dekton®. Deres frivillige og håndfaste miljøforpliktelser er i tråd med FNs agenda for 2030. Det innebærer blant annet en investering i miljøverdier til en verdi av 5 millioner euro og utgifter til miljøkontroll og forbedring til en verdi av 8,1 millioner euro. Vannforvaltningen av produksjonen er gjennom konstant gjenbruk og nullutslipp. 1,5 millioner m2 produkter er produsert med gjenvunnet eller resirkulert materiale, og forbruket av elektrisk energi er fra 100 prosent sertifiserte fornybare kilder. Cosentino har også anlagt selvforsynt ”residual Material Processing Plant” som behandler restmaterialer som produseres i deres egne produksjonsprosesser. Med dette forvalter de rundt 280 000 tonn restmateriale, og utvinner mer enn 30 prosent av dette. I 2018 vokste denne satsen med 83 prosent sammenliknet med 2017.

Høy kvalitet, innovative overflater for arkitektur og design. Cosentino ligger bak de banebrytende merkene Dekton®, Silestone® og Sensa fra Cosentino®, som alle er ledende innen kategoriene kvarts, ultrakompakte og resirkulerte overflater.
 

Om Cosentino Group

Cosentino Group er et internasjonalt, familieeid selskap som produserer og distribuerer innovative overflater av høy kvalitet for design og arkitektur. Gruppen samarbeider med sine kunder og partnere for å levere løsninger som tilbyr design og verdi, og er en inspirasjon i livet til mange mennesker.
Dette målet er mulig takket være de ledende merkene i sine respektive segmenter – Silestone®, Dekton® og Sensa by Cosentino®. Teknologisk avanserte overflater som gjør det mulig å skape unike miljøer og design for hjemmet og offentlige steder.
 

Referanseprosjekter Cosentino

Scandic Strandpark Hotel

Scandic Strandpark Hotel

Nybygg | Tårnby | 566 mio.kr

Nybygg . Selve byggingen startet april 2018 med en beregnet byggeperiode på 3...

Brittania Hotell

Brittania Hotell

Inv. reparasjon | Trondheim | 750 Mnok

Inv. reparasjon av hotell/restaurant som består av en bygning i Trondheim med...

Busted

Busted

Tilbygg | Silkeborg | 3-5 Mio.Kr

Tilbygg av forretninger/senter i Silkeborg på 2 etasjer. Selve byggingen star...