Brannsikker og bærekraftig fasadefornyelse

Dato: 12 Jan 2016

Den er brannsikker, er av mur og er dermed sterk som mur. Men den «puster» og kan beskytte som en klimavegg når den kles på en fasade. Stadig flere fasadefornyere får øynene opp for Ytong Multipor fra Xella Norge AS.

- Dette er bærekraftig fasadeisolering, i den virkelig rette betydning av ordene, sier Thom-Erik Pape, daglig leder hos Xella Norge AS.

- Ytong Multipor har et par gode egenskaper som vi er alene om, fortsetter han. Ved siden av isoleringsegenskapene er den også brannsikker, og sikret mot sopp og råte. Dermed er den svært god for å unngå allergier, noe Norges Allergiforbund bekrefter her:
www.ytongsiporex.no/no/content/news_2456.php

Ytong Multipor opprettholder også mur i bygget, og er i tillegg formstabil, enkel å jobbe med og gir en solid og robust konstruksjon.

Med Lambdaverdi på 0,042 har Ytong Multipor også svært gode isolerende egenskaper.

- Ytong Multipor er ganske nytt i Norge, men har vært mye brukt sydover i Europa. Vi beveger oss nå inn i et nytt marked hvor vi leverer Multipor til fasadefornyelse. En av de første er et stort kontorbygg i Nydalsveien 28 i Oslo. Bygget skal tilfredsstille BREEAM Very Good klassifisering når det står ferdig.

Et annet oppdrag der Ytong Multipor har vært brukt er til etterisolering av 45 borettslagsleiligheter tilhørende Storjordet borettslag i Hønefoss. Ytong Multipor fungerer også som klimavegg, ved at den kles på hele fasaden til slutt, forteller Pape, før han avslutter med å understreke at Ytong Multipor med sine egenskaper også er optimal som innvendig isolering av mur og betong.


Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår