Slik forhindrer du vond lukt fra avløp på kort tid – Uten verktøy!

Dato: 6 Mar 2024

I hjemmet er det vanligvis avløpsrør som er kilden til vond lukt. Kloakklukt fra rørene kan være veldig ubehagelig, og i noen tilfeller vil det kunne påvirke trivselen til beboerne. Heldigvis er det enkelt å gjøre noe med problemet.

Tørr-vannlås holder den vonde lukten unna

Dersom du har et gjestebad som blir lite brukt, en hytte som kan bli stående ubrukt i perioder eller kanskje driver et hotell der rommene ikke alltid har beboere, kan det være lurt å gå til anskaffelse av en tørr-vannlås. En tørr-vannlås hindrer fukt og lukt fra husets avløpssystem ved å skape en lufttett forsegling mellom sanitærinstallasjonen og avløpssystemet. HepVO, som er en unik rett tørr-vannlås, benytter en spesialdesignet innvendig membran. Ventilen åpnes under trykk fra vann som skylles ned, og lukkes igjen til en lufttett forsegling når vannet har passert ved normalt atmosfærisk trykk. Dette hindrer lukt fra husets avløpssystem.

Wavin HepVO erstatter dermed den tradisjonelle u-vannlåsen som er avhengig av vann for å fungere optimalt, og gir en permanent beskyttelse mot ubehagelig luft og usunne kloakkgasser som kommer inn i boarealet.

Fordelene med HepVO tørr-vannlås

For mange kan det være rart å bytte ut den tradisjonelle vannlåsen man har hatt i alle år. Kanskje har dere ikke har opplevd at den utgjør noen problemer? Likevel vil vi anbefale å vurdere å bytte til en rett tørr-vannlås, slik at dere er sikret rør som ikke avgir vond og skjemmende lukt. Her er noen fordeler med Wavin HepVO tørr-vannlås:

  • Den fjerner undertrykket i avløpssystemet ved å slippe ut luft. I tillegg har den en membran som lukker seg automatisk etter vanngjennomstrømming. Dette hindrer vond lukt fra å komme ut i boarealet.
  • Vanngjennomstrømmingen er effektiv, uansett volum.
  • Tørr-vannlåsen er lydløs og lager ikke klukkelyder.
  • Den skyller ned avløpsvannet uten å etterlate hår og annet bunnfall som over tid kan bidra til vond lukt og bakterievekst.
  • HepVO skyller ned matfett uten at det kommer i kontakt med vann i vannlåsen. På den måten unngår man størkning, slik som ofte skjer i en tradisjonell vannlås.
  • Den tåler alle kjemikaler benyttet til åpning av tette avløp.

Gjør en smart investering med HepVO rett tørr-vannlås

Det er altså ikke så mye som skal til for å forhindre utviklingen av vond lukt fra vasken, dusjen eller vaskemaskinen. Det eneste man trenger å gjøre er å installere Wavin HepVO tørr-vannlås. Låsen kan monteres i alle vinkler så lenge undersiden med synlige riller peker nedover. I vinkler utenom horisontalt og vertikalt må man benytte en HepVO rett adapter. Det samme gjelder ved kobling til rør. Ingen verktøy er nødvendig, den kan enkelt strammes til med håndkraft. Husk at gradene alltid skal fjernes når avløpsrør er kuttet for å unngå hindringer i vannstrømmen.

Lurer du på noe om Wavin HepVO tørr-vannlås, eller ønsker mer informasjon om spesifikasjoner, fordeler eller montering? Ta kontakt med oss i Wavin for en hyggelig samtale, så finner vi en passende løsning for deg.