Mønstergulv er hot – BOEN tilbyr Fiskebensmønster og Chevron

Dato: 23 Okt 2020

Mønstergulv er et i øyenfallende element som skaper en elegant og suveren look i et hvert rom. Og endelig finnes fiskebensmønster med Click lås.

Mønstergulv blir gjerne brukt av trendfokuserte utviklere og interiørdesignere med en forkjærlighet for tradisjonelt håndverk, for å skape et skille i det funksjonelle og puristiske utseende til moderne arkitektur.

Chevronmønster – moderne vri på fiskebensmønster

Chevron er et omvendt V-mønster, og den første bruken av selve mønsteret finnes på keramikk fra bronsealderen, helt tilbake til Knossos på Kreta. Chevron er den franske varianten av de fiskebensinspirerte mønster, kjent som point de Hongrie etter en broderisøm som var på moten på 1600-tallet.

I Chevronmønster er to bord kappet i vinkel slik at de sammen skaper en perfekt spiss. Det ser ut som en lang rekke med rette piler og skaper et distinktivt utseende og en stilig atmosfære. Et stykke design i seg selv.

Dette gulvet er en 3-lags parkett med not/fjær forbindelse som må hellimes til undergulvet. Dimensjonene er imponerende med staver på ca. 14 cm bredde og 61 cm lengde (14 x 138 x 611 mm). Slitesjikt er ca. 3,5 mm.

Se BOENs Chevron gulv her:


Fiskebensmønster – klassisk limt ned eller med Click låsesystem

Det klassiske fiskebensmønster er rektangulære bord, hvor stavene ligger i sikk-sakk og er stablet på hverandre for å skape spissen. Det klassiske Prestige format hvor stavene har en størrelse på 10 x 70 x 470 mm, tilbys i forskjellige farger og tresorter som Eik, Ask eller Valnøtt. Dette gulvet er et 2-lags parkett som må hellimes til undergulvet.

Se BOENs utvalg av klassisk fiskebensmønster her:

Se leggevideo av nedliming av BOEN Prestige herI tett samarbeid med leverandøren Välinge, har BOEN utviklet en løsning for Fiskebensmønster i en 3-lags parkett og Click låsesystem.

BOEN Fiskeben Click er en moderne 3-lags parkett, med større dimensjoner på 14 x 138 x 690 mm og en Click forbinelse for limfri og flytende legging. Løsningen tilfredsstiller behovet for både "gjør det selv"- og det profesjonelle markedet. Parkettleggeren får valgfrihet mellom flytende legging og lime-ned installasjon.

Se alle BOEN Fiskeben Click gulvene her


Se mer om Fiskeben Click her: