Svanemerket på BOEN sine lakkerte parkettgulv i eik og ask

Dato: 18 Sep 2023

«Vi jobber bevisst for at produktene våre skal være av beste kvalitet – med tanke på forbruker og miljøet.» sier Jan Nielsen, salgsdirektør i BOEN.

Svanemerket er Nordens offisielle miljømerke, opprettet av myndighetene slik at forbrukere og innkjøpere skal få troverdig miljøinformasjon.

Svanemerke på lakkerte produkter i eik og ask
Alle lakkerte produkter i eik og ask, produsert i Litauen og Kroatia, har oppnådd Svanemerkets krav til råmaterialene, produksjonsprosessen og det ferdige produktet. Svanemerket har noen av verdens strengeste krav til kjemikaliebruk. Dette reduserer risikoen for skadelige emisjoner i innemiljøet, og parketten er dermed et godt valg for helsa.

Svanemerket sjekker hele livssyklusen til et produkt
«Det er lang vei fra treet står i skogen til du kan danse på parketten. Svanemerket stiller krav til hele distansen, og det er krevende å oppfylle alle kriteriene. Men BOEN har lykkes, og med det øket utvalget av høykvalitets parkett som også er et godt miljøvalg.», sier Cathrine Pia Lund, administrerende direktør i Svanemerket.

BOEN forvalter et naturmateriale, og det er vesentlig at produksjonen er skånsom mot naturen. Svanemerket stiller krav til bruk av sertifisert tre fra bærekraftig skogbruk. Minst 60 – 70 % av råvarene i et Svanemerket gulv skal være fornybare eller resirkulert, hvor minst 50 % av all råvare skal komme fra skogbruk som er sertifisert i henhold til FSC eller PEFC-ordningene. Dette er med på å hindre avskoging og bidra til en mer bærekraftig forvaltning av skogen.

Se hvilke BOEN gulv er listet på Svanemerket.no 

Gå videre til BOEN produktsidene

Hva betyr svanemerket gulv

  • Høy andel fornybart eller gjenvunnet materiale
  • Oppfyller strenge krav til kjemikalier som kan skade helse og miljø
  • Garanterer lave emisjoner og et godt innemiljø
  • Energieffektiv produksjon
  • Slitesterkt

Hva er Svanemerket
Svanemerket er det offisielle miljømerket i Norden, opprettet av myndighetene for å gi forbrukere og innkjøpere troverdig miljøinformasjon. Svanemerket er en helhetlig merkeordning som vurderer alle relevante miljøproblemer i livssyklusen. Bare varer og tjenester som oppfyller våre ambisiøse krav til klima, kjemikalier, naturmangfold og sirkulær økonomi blir sertifisert. Slik gjør Svanemerket det enkelt å gjøre mer miljøvennlige valg.

Les mer om Svanemerket her