BOEN Sport – sportsgulv med parkettoverflate

Dato: 9 Feb 2022

Et slitesterkt og vakkert gulv er hjertet i en sports- og fritidsarena. BOEN Sport tilbyr flateelastiske sportsgulv til optimal ytelse og hvert behov.

I BOEN er vi opptatt av å lage tregulv som passer til de spesifikke behov ved forskjellige aktiviteter. Gulvene er produsert i Europa, og er i samsvar med den europeiske standarden EN14904.

BOEN Sport har flateelastiske gulv som spesialområde, fordi de passer til alle typer innendørs sport og flerbruk. Målet er å utvikle løsninger som fører til best mulig ytelse i en rekke idretter.

Vi har identifisert fire hovedarenaer for å guide til en gulvløsning som vil gi best mulig ytelse for de spesifikke behov. Noen faktorer som er viktige å tenke på er hovedaktivitetene som skal bedrives på gulvet, gulvets størrelse og byggehøyde.

Hva er din arena?

Velg forskjellige systemer til forskjellig behov:

Actiflex – enkelt legging opp til 600 m2
Når fleksibilitet og komfort står i høysetet, og du trenger å ha muligheten for rask renovering, er Actiflex det rette valget. Dette gulvsystemet tilbyr høy deformasjon, større fleksibilitet, og 5G Click låsesystem garanterer korrekt, rask og sikker installering. Det er lett å utvide, ta opp og flytte – uten spesialverktøy. Actiflex er ideelt for trenings- og dansestudioer og private treningsrom.

Boflex – det ultimative sportsgulvet med innebygd stødemping
Det beste gulvsystemet for idrett på høyt nivå. Boflex tilbyr en unik progressiv støtdemping og jevn ytelse for alle, fra de profesjonelle til de yngste utøverne. Konstruksjonen tåler en nærmest ubegrenset mengde vekt og er ekstremt stabil.

Arenaflex – ved forskjellige byggehøyder
Arenaflex er et slitesterkt sport system lagt på tilfarere og krybber. Arenaflex er designet til å utjevne forskjellige byggehøyder. Det kombinerer stivhet med komfort, noe som gjør det allsidig og praktisk for arenaer og sportshaller. Det slitesterke dempesystemet er ideelt for å isolere mellom tilfarerne og ta opp forskjellige høyder i undergulvet under montering.

Parkett er et kostnadseffektiv og holdbart sportsgulv
Lamellparkett er en kostnadseffektiv investering og vedlikeholdskostnadene er svært lave. Ved regelmessig og enkelt vedlikehold kan gulvet brukes i flere tiår på daglig basis, både for idrett og andre aktiviteter. Tregulv kan både repareres ved småskader og renoveres når overflaten er slitt.

BOEN sportsgulv er FSC®-sertifisert
BOEN sportsgulv blir laget av naturlige materialer som kommer fra bærekraftig forvaltede skoger. BOEN har en tydelig strategi for å sikre respekt for naturen, og at bærekraftig ressursbruk ivaretas både i drift og produksjon.

Alle BOEN sportsgulv med parkett overflate er FSC® sertifisert. Det betyr at hvert eneste produkt kan følges tilbake til skogen der tømmeret ble hogd.

Tregulv er ikke bare fine å se på
Tregulv er et naturlig produkt som bidrar til et godt inneklima og estetikk i rommet. Langt mindre energi forbrukes i produksjonsprosessen enn for annet belegg. Levetiden kan enkelt forlenges med vedlikehold og renovering når overflaten viser tegn av slitasje.

Treverk – i motsetning til syntetiske alternativer - kommer fra fornybare ressurser som i hovedsak kan dyrkes i løpet av et menneskeliv.

En av de største truslene mot miljøet er økende etterspørsel etter energi, og med det økt forbrenning av fossilt brensel. Trebaserte produkter benytter vesentlig mindre energi i produksjon enn syntetiske alternativer.

Les mer om akkrediteringer fra Fiba og World Squash Federation

Finn referanser fra hele verden

Bilder av Oslo Idrettshøyskole:
Idrettshøyskolen i Oslo har lagt 757 m2 med Arenaflex Stadium i Ask i sportshallene sine, i tillegg til 200 m2 med Boflex sportsgulv i Aerobic rommet.