Naturlig interiørtrend i 2021

Dato: 26 Apr 2021

Naturen gir oss noen av de fineste fargene og materialer. Og naturen, bærekraft og god, varig kvalitet står sentralt når vi velger nytt gulv.

Vi legger bak oss et tiår med lyse farger av grått og hvitt, og går inn i et nytt tiår med et større fokus på sterkere farger. Jordfarger er noe vi ser mer av med beige, brunt, blått, gult og grønt som en del av fargepaletten. Vi blir mer opptatt av naturlige materialer som tre, glass, keramikk, rotting og ikke minst et større fokus på bærekraftighet og materialer av god kvalitet.

Naturlige farger og materialer
Grått og hvit er fortsatt med, men flere kunder velger jordfarger og beige, brunt, blått, gult og grønt blir viktige farger som gir oss harmoni og varme. Naturlig matt treverk i store plank og naturlige materialer blir mer fremtredene.

BOEN har utviklet en ultramatt, lakkert overflate, som ser ut som nyskåret treverk med naturlig matt glans som er mattere enn tradisjonelle oljede og lakkerte overflater. Samtidig, som den er svært motstandsdyktig mot flekker, søl og UV-lys. Se alle fargene med Live Pure lakk her.


Eik med Live Pure overflate; Naturlig matte materialer henter naturen inn i stua.

Se alle gulv i transparent oljet eller lakkert eik her.


Se hvor fint det blir med transparent, original eikefarge.

Mørke gulv
Flere tør å bruke mørkere, kraftigere farger, godt hjulpet av influensere som gjør at man blir tryggere og mer vant til å velge mørkere farger. Her er det også de varme, naturlige fargene som blir brukt. Se for eks. nydelige mørkebrune Eik Foggy Brown, utviklet sammen med influenseren Elisabeth halbjørhus, @pureelisabeth_.

Se alle brune gulv her.

Se alle mørke gulv her.


Naturen gir oss de vakreste fargene som alle sammen er varme, lune og ekte. Se her Eik Foggy Brown fra BOEN.

Klassiske mønster med moderne vri
Mønsterparkett er virkelig tatt inn i varmen igjen, gjerne med en moderne vri. I tillegg tør vi å blande tradisjonelt og mer moderne.

Fiskeben Click gir leggeren valg mellom å legge som flytende gulv (Click lås) eller på tradisjonelt vis som nedlimt gulv. I tillegg er Fiskeben Click i større staver som gir et stilig, moderne preg.

Chevron er et tradisjonelt mønster, som gjerne blir av trendfokuserte utviklere og interiør designere med en forkjærlighet for tradisjonelt håndverk, og for å skape et skille i det funksjonelle og puristiske utseende til moderne arkitektur.

Se BOEN’s utvalg av mønstergulv her.

Personlighet og komfort
Den personlige stilen har lenge vært viktig, og kommer til å fortsette å være det. Personlighet og komfort er viktige. Vi tilbringer mer tid hjemme og vil skape et hjem som vi liker og som vi kan koble av i.
Retro-stilen er modernisert, med en moderne vri på former og farger. Fra 70-tallet tar vi dessuten med oss bruk av forskjellig treverk. Kjøkken i lys eller mørk eik sammen med parkett og andre møbler av tre er ikke lenger for mye. Vi tør å kombinere flere farger, og blir mer opptatt av kvalitet som varer.

Bærekraft og naturlige materialer
Det blir tydelig at vi investerer mer i kvalitet og håndverk, bruk- og kast mentaliteten blir mindre.

Husk at parkett er ekte treverk tvers gjennom og representerer et bærekraftig, miljøbevisst valg gjennom hele livssyklusen. Hvert tre er unikt og derfor er også hvert eneste tregulv et kunstverk av naturen selv.

Parkett er et holdbart gulv som kan vedlikeholdes, repareres og renoveres.


Før treet møter sin naturlige død og må felles får de et nytt liv ved å bli omdannet til vakre parkettgulv – og en ny generasjon trær vokser frem. Foto: BOEN

BOEN’s miljøsertifiseringer

Se filmen om trender og farger i 2021: