Mobil kjøretøysperre forenkler sikkerhetsarbeidet

Dato: 28 Jan 2022

Hörmann har utviklet en mobil kjøretøysperre som gjør det enklere å sikre publikum under arrangementer.

Kjøretøysperren OktaBlock er blitt grundig testet og sertifisert etter internasjonale standarder. Den stopper effektivt et kjøretøy som prøver bryte gjennom sperringen. Modulene er enkle å sette ut og fjerne etter bruk. De er lite dominerende og hindrer verken sikt eller publikums bevegelser på området.

De ferdig monterte enkeltsperrene kan enkelt utplasseres med en vanlig kranbil eller gaffeltruck. Etter bruk kan de fjernes raskt og effektivt. 

Kjøretøy som våpen
I løpet av de siste 15 årene har verden opplevd et betydelig antall terrorhandlinger der kjøretøy er brukt som våpen mot uskyldige mennesker. Kjøretøy er lett tilgjengelige og kan påføre store skader når de brukes mot folkemengder. Norske sikkerhetsmyndigheter oppfordrer arrangører til å sørge for god sikring av områder der større folkemengder samles

Unik konstruksjon
Det er OktaBlocks unike konstruksjon som gjør den til en effektiv barriere mellom kjøretøyer og publikum. Hver sperre veier fra 350 til 450 kilo, avhengig av hvilken utgave man velger. De 1,25 meter høye og har en diameter på 27 centimeter. Grunnplaten måler 80 centimeter i diameter og er konstruert slik at den kiler seg fast mellom asfalten og kjøretøyets understell ved påkjørsel. Kjøretøyet stopper i løpet av noen sekunder. Sperren virker like effektivt, uansett hvilken vinkel kjøretøyet treffer den fra.

Kollisjonstestet
OktaBlock er blitt grundig testet i henhold til de internasjonale standardene BSI PAS68 og normkollisjonstesten N2/N2A ihht. IWA14-1. Sjekk ut denne videoen fra en kollisjonstest utført i Tyskland. Her kjører en førerløs 7,5 tonns lastebil inn i en enkelt OktaBlock kjøretøysperre med en fart på 50 km/t.  

Kjøpe eller leie?
Som arrangementsansvarlig kan du velge å leie eller kjøpe OktaBlock mobile kjøretøysperrer.  Det gir deg fleksibilitet i budsjettplanleggingen for arrangementet.

Les mer og kontakt våre industriselgere for ytterligere spørsmål til våre brannskyveporter.