Energieffektive lastesystemer fra Hörmann

Dato: 6 Nov 2023

I en tid der energikostnadene stadig øker, er det viktigere enn noen gang å fokusere på energieffektivitet i lastesystemer og porter. Hos Hörmann prioriterer vi høye åpnings- og lukkehastigheter, samt løsninger med utmerkede isolasjonsegenskaper. Dette for å minimalisere varmetap og bidra til lavere energikostnader.

DOBO - lastesystemer (Docking before opening) fra Hörmann

- Fordelen med denne løsningen er at lastebilen kan rygge inntil lastebryggen og deretter åpne bakdører. Dette fører til at det er bedre klimaskille når lossing/lasting skjer. På en vanlig lastebrygge må bakdører på bilen åpnes før bilen rygger inntil lasterampen, sier salgs- og montasjesjef Bjørn Korsvoll

Ikke bare gir DOBO-systemet bedre klimaskille og energisparing, det reduserer også innkjøringstiden med omtrent 5 minutter per lastebil. Sjåføren trenger ikke lenger å gå ut av kjøretøyet for å åpne dørene på forhånd. Lasting og lossing kan starte umiddelbart, noe som sparer verdifull tid og øker effektiviteten i logistikkoperasjonene.

I tillegg øker arbeidssikkerheten. Ved å eliminere behovet for å gå ut av kjøretøyet under innkjøring, reduserer DOBO-systemet risikoen for ulykker i faresonen mellom kjøretøyet og rampen.

Dette gjør DOBO systemer til den ideelle løsningen for logistikkselskaper som ønsker effektiv, energibesparende og sikker last- og lossehåndtering.

Hörmann leverer energibesparende porter og lastehus til World Seafood Center

Arbeidet med det 55 000 kvadratmeter store World Seafood Center (WSC) på Gardermoen startet i januar 2022. Første byggetrinn er allerede overlevert og i desember skal landets nye fellesterminal for norsk sjømat være i full drift. Hörmanns leveranser består av nærmere 130 leddporter, 97 komplette lastehus, samt branngardiner og hurtigporter.

Den nye terminalen er sertifisert til Very Good iht. Breeam -Nor-standarden. Hörmann DOBO- systemer bidrar til å redusere energitapet fra bygget under lossing og lasting. I tillegg er terminalens industriporter varmeisolert for å begrense energitapet til et minimum.

– Alt har gått etter planen og vi har vært i rute med prosjektet hele veien. For oss blir dette en verdifull referanse i konkurranser om andre store oppdrag, sier Korsvoll.

Vedal Entreprenør er hovedentreprenør for sjømatterminalen, som ble reist i Oslo Airport City på Gardermoen. Her skal sjømat fra hele landet innom før det blir sendt videre med fly eller vogntog til store deler av verden. Prosjektleder Ola Linge Samdal sier at Hörmann vant kontrakten på grunn av konkurransedyktig pris, og fordi selskapet har gode erfaringer fra tidligere samarbeid med Hörmann.

 – Vi har samarbeidet med Hörmann på flere andre byggeprosjekter og har bare godt å si. Hörmann leverer kvalitet, holder tidsfrister og samarbeider godt og åpent, sier Samdal.

Brosjyre