Miljøvennlige og effektive hurtigporter

Dato: 27 Feb 2023

Med høy fart, god isolasjonsevne og presisjon er Hörmanns hurtigporter i stål det perfekte valget for bedrifter som er opptatt av miljø og effektiv trafikkflyt.

Driver du en industribedrift, forretning eller lager med oppvarmede lokaler og innkjøringsporter for biler, trucker og lastebiler, vil du være opptatt av å redusere varmetap mest mulig. Ytterporter er ofte energityver, fordi de isolerer dårlig og slipper ut varme når de åpnes.

Fleksible hurtigporter fra Hörmann er vinterisolerte, med en tykkelse på 4,2 centimeter. De åpner og lukker med en fart på opp mot 2,5 meter per sekund, noe som reduserer varmetapet til et minimum. Portene kan leveres med thermoframe karmer og innfesting som bryter kuldebro og øker isolasjonsevnen med ytterligere 15 prosent. Hörmanns hurtigporter leveres både som spiralporter og leddporter.

Miljø og effektivitet
Hurtiggående ytterporter er miljøvennlige, både fordi de sparer energi, og ved å bidra til et bedre inneklima for de som jobber der. Hurtiggående porter er også bra for trafikkflyt og effektiv drift. Enten de brukes utvendig og innendørs, sørger de for at biler, trucker og lastebiler raskt kommer dit de skal, uten å vente på at porten skal åpne. Virksomheter med høy trafikk inn og ut vil ha ekstra høy effektiviseringsgevinst.

Sikkerhet
Høye hastigheter krever gode sikkerhetstiltak. Et standard lysgitter som er integrert i portens sidebeslag, overvåker portens åpningsområde. Dersom en lysstråle brytes, stopper porten automatisk og går tilbake i åpen posisjon. I tillegg er det en innebygd sensor i portens bunnprofil som registrerer om den treffer objekter og stopper lukkeprosessen.

Widescanner
Med tilleggsutstyret Widescanner gjør du hurtigporten din enda smartere. Det er en avansert radarscanner som har flere praktiske funksjoner. Blant annet leser den størrelsen på kjøretøyet som skal inn eller ut av porten, og åpner seg akkurat høyt nok til at kjøretøyet passerer. Man sparer tid og energi, fordi mindre varme slippes ut og passeringene går raskere.

Med widescanner unngår man risiko for kollisjon mellom port og kjøretøy som kommer mot porten i høy fart. Scanneren overvåker et større områder foran porten og sørger for at den åpner seg i tide. Den kan også programmeres til å skille mellom kjøretøy og mennesker, slik at porten ikke åpner når folk passerer i nærheten av den. Uønskede åpninger er også en energityv.