God brannsikring beskytter liv og eiendom

Dato: 29 Mai 2024

Å satse på kvalitetsutstyr som hindrer branntilløp i å spre seg i et bygg, er en god investering.

- Vi samarbeider tett med branninspektører som gir anbefalinger om valg av løsninger for optimal brannsikring i et bygg. Samtidig vet vi at Hörmanns utstyr er av topp kvalitet. Det gjør oss trygge på våre leveranser, sier Ivar Vold, salgsansvarlig brannsikring hos Hörmann.

Krav og forskrifter til brannsikring er i endring og det kommer stadig nytt utstyr på markedet. Det kan være vanskelig å orientere seg og finne de beste løsningene. 

Kvalitetsinstallasjoner som forsinker brannutvikling og spredning kan berge både liv og redusere materielle skader. Hörmann leverer spesialdører, porter og branngardiner som holder brann i sjakk, slik at mennesker får evakuert og slukningsarbeidet kommer i gang tidsnok. Utstyret produseres i Hörmanns egne fabrikker i Østerrike og Tyskland. Alle våre produksjonsanlegg får strøm fra 100 prosent fornybare kilder og vi sparer over 75 000 tonn CO2 årlig gjennom ulike miljøtiltak.

Branndører

Dørblad, karm og innfestning er utferdiget i stål og har evne til å motstå brann i 60-120 minutter. Benyttes i korridorer, tekniske rom og i skillevegger mellom brannceller i bygg.

Brannskyveporter

Laget i stål og kommer i alle størrelser og brannklasseringer. De benyttes i nærings- og industribygg, store borettslag og garasjer, der hvor bygg skal deles opp brannceller. Brannskyveporter lukkes automatisk når brannalarmen går.

Branngardiner

Et gardin i brannhemmende tekstil som kan lukke store åpninger i løpet av noen sekunder. Branngardin krever mindre plass enn en port, og er spesielt egnet i områder med trange plassforhold. Holder varme ute fra 30 til 120 minutter, avhengig av brannklasse.

Les mer om brannsikring fra Hörmann