HAKI Trappetårn – når du trenger sikker tilkomst i høyden

Dato: 2 Mai 2022

HAKIs markedsledende Trappetårn passer i alle typer prosjekter. Som det sterkeste på markedet, tilbyr HAKI Trappetårn økt sikkerhet og fleksibilitet ved midlertidig tilkomst.

HAKIs unike "hake i" låsesystem gjør trappetårnet robust, så det er mindre risiko for forskyvning. Og med færre monteringskomponenter enn noen andre systemer, reduserer HAKI Trappetårn risikoen for menneskelige feil og fallende materialer.

Trappetårnet er tilgjengelig med 2m, 1,5m og 1m trappeløp. Den kan konfigureres i en rekke arrangementer – inkludert medsols og motsols oppgang, samt med parallelle, doble trappeløp. Det gjør denne løsningen ideell for bruk i et bredt spekter av prosjekter, fra bygg til industri- og prosessanlegg.

Alle HAKI trapper har en spirlast på minst 30 kN. Når det kreves høye trappetårn og store spirelaster, kan HAKI Tripod integreres i trappen. HAKI Tripod er konstruert for de virkelig utfordrende stillaskonstruksjonene med store spirlaster opp til 200 kN.

For å sikre god tilkomst under støpingen av betongfundamentene til Hywind Tampen havvindprosjekt for Aker Solutions, ble HAKI bedt om å levere sitt Trappetårn med HAKI Tripod. En av de største stillasutfordringene i prosjektet var å bygge frittstående trappetårn som skulle stå på en lekter.

Raymond Torkelsen, Metode Ingeniør Stillas hos Aker Solutions, fremhever at HAKIs markedsledende tilkomstløsninger har vært en viktig del i dette prosjektet:

En solid og fleksibel tilkomst var viktig for gjennomføringen av prosjektet med minst mulig opphold i arbeidet som ble utført. Hywind Tampen gav oss utfordringer som vi ikke støter på så ofte siden dette er en flytende betongstruktur som er både sirkulær og konisk.

HAKI sin fleksibilitet har vært en nøkkel for å sikre god tilkomst til arbeidet.


 

Noen av fordelene med HAKI Trappetårn:

  • Tåler høye belastninger over lang tid
  • Kan bygges med HAKI Tripod for virkelig høye laster
  • Sklisikkert trinn og hvileplan for redusert snublefare
  • Mulighet for 2m, 1,5m og 1m trappeløp
  • Fleksibelt system som kan konfigureres med bl.a. doble trappeløp og flere tilkomstveier
  • Monteres som uavhengig enhet eller integrert i et stillas
  • Enkelt "hake i" låsesystem for rask montering
  • Komponenter som er kompatible med andre HAKI-systemer