BAC SAFETY ITM lekkasjesikringskasse og BAC frontplate

Dato: 22 Mai 2019Sikrer montering av vannsisterne på vegg

BAC SAFETY ITM og BAC SAFETY ITM ”DRY” for toalettrom/tørre rom er utviklet for en tryggere, raskere og enklere installasjon av vegghengte toalettsisterner. BAC SAFETY ITM er utviklet og produsert for å tilfredsstille kravene (TEK 17) til montering av vegghengte toalettsisterner inn i veggkon-struksjoner. Den har også Teknisk Godkjenning fra Sintef (TG 20211 ).
BAC SAFETY er produsert av BAC PRO våtromsplater i 20 mm tykkelse på sidene, topp og bunn, og 6 mm tykkelse i bakkant slik at den krever mindre tykkelse på veggkonstruksjonen.

BAC SAFETY-lekkasjesikringskasse itm og Dry

Modulene er påført tettesjikt innvendig. Modulen for våte rom har påmontert en membranduk i forkant for enkelt å koble seg til eksisterende tettesjikt i våtrommet. BAC SAFETY ITM DRY-modellen har integrert et oppsamlingskar av PVC-duk i bunnen, som skal fange opp lekkasjevann fra sisternen. Her bør det monteres en elektronisk lekkasjevarsler som stopper tilførsel av mer vann til sisternen ved lekkasje. Alternativt kan lekkasjevann føres til et tilstøtende rom med sluk.

  • Produktet er utviklet i Norge i samarbeid med rørleggere, snekkere og flisleggere.
  • ITM er produsert av vanntett XPS og med polymer-/sementoverflate (BACboard PRO).
  • BAC Safety ITM forenkler og sikrer din installasjon av vannsisterne i vegg.
  • BAC Safety ITM er systemgodkjent av Sintef med vedlagte rørmansjetter og monteringslim.

Teknisk informasjon:
Høyde:  1270 mm
Bredde: 545 mm
Dybde: 175 mm
Toleranse: +- 3 mm

Bunnplate: Er testet på Sintef-Byggforsk for å tåle trykket av sisternen med 400 kg.
Ved ytterkanten av ITM-modulen er det festet vanntett polypropylenfilt i godkjent membran for å forenkle tetting mellom modul og vegg. På DRY modellen for tørre rom er det montert en PVC duk som rommer 14,5 liter

 

BAC Frontplate
SIKRER MONTERING AV VANNSISTERNE UTENPÅ VEGG
FÅES SOM HEL PLATE OG PRE-KAPPET UTGAVEBAC frontplate er en tidsbesparende sikker løsning for kledning av vegghengte toalettsisterner.Platen er produsert i sement med tilslag av EPS, som gjør den lett i vekt, samtidig som den er trykkfast nok til å tåle trykket fra toalettskålen mot sisternerammen etter at den er flislagt.

Trykktestet på Sintef Byggforsk i henhold  til NS-EN 997 for å simulere lasten av 400 kg på en toalettramme (som er kravet mot toalettsisternen). Testen ble avsluttet med dobbelt så mye trykk, og ble fortsatt godkjent uten skader på platen.

BAC44712-FP  BAC Frontplate 12 mm med hull og monteringslim leveres i formatet 12x1200x1500 mm, og tilpasses på byggeplass.

BAC44712-FPSETT BAC Frontplate 12 mm pre-kappet med hull og monteringslim leveres i formatet 12x500x1300 mm i front, 12x200x1300 mm som sidevanger og12x200x500 som topplate.

For enklere transport og håndtering leveres alt samlet i én pakke.
BAC frontplate hel og pre-kappet

Produktet leveres ferdig med hull for enklere montering. Med i forpakningen finnes det 20 stk selvborende skruer samt monteringslim.

BAC FRONTPLATE tilpasses enkelt ved at man risser med en tapetkniv på ønsket mål, platen blir levert på overmål så det skal være nok til sidevanger og toppplate etter at fronten er tatt ut. Påfør medfølgende monteringslim på sisternerammen og skru fast med selvborrende skruer som ligger i forpakningen.