Spiler i og utenfor våtrom

Dato: 23 Jan 2024

På Instagram kan du daglig følge fremdriften til Daniel Mork og hans intense totalrenovering av huset sitt på Averøy. Han har satt sin vanlige snekkerjobb på pause og deler ivrig renoveringsarbeidet med god stemning og fokus på detaljer!

Totalrenovering, «minutt for minutt»

I høst overtok Daniel Mork og hans samboer, Jeanette, en enebolig fra 1956 som de nå totalrenoverer. «Alt byttes ut», inkludert rør og strøm, vinduer osv. Hele prosjektet er nøye koordinert med interiørkonsulent, Catherine Sund, som bistår med nøye overveide valg av løsninger, overflater, farger og materialvalg. Ingen ting er overlatt til tilfeldighetene. Daglig kan man følge med på Instagram Story hvor det deles fra tidlig morgenkaffe til sene kvelder med hele prosessen. Det er god stemning, og med på laget har Daniel både sin far, samboeren, flere ungdommer og ulike innleide håndverkere som rørleggere og elektriker m.fl. Ingen slipper unna å bli filmet! Daniels bortimot 70 000 følgere kan dermed løpende følge med på håndverket, få tips og bli inspirert. Daniel er veldig detaljfokusert, planlegger nøye og setter sin stolthet i at det skal være kvalitet i alle ledd.

Spiler i flere rom – ikke bare våtrom

Vi ble kjent med Daniel under Bygg Reis Deg og de hadde ønsket å bruke spiler i prosjektet. Vi hadde nylig lansert våre spiler for våtrom, Z-UP Aqualine, og det passet perfekt til planene for bad og vaskerom. Etter hvert som prosjektet skred frem ønsket man også bruke spiler i flere rom for å løfte det estetiske uttrykket. Utvalget ble nøye vurdert i samarbeid med interiørarkitekten og man landet på at man skulle bruke de samme spileproduktene både i våtrom og utenfor. Dette for å gi en harmoni og konsistens og ikke rote til med ulike uttrykk. Derfor finner man nå etter hvert de samme spilene både i kontor, vaskerom og bad. Det gir en gjenkjennelseseffekt som fremstår gjennomtenkt og helhetlig.

Presisjonsarbeid

Bruk av spileplater (eller akustikkplater som de også kalles) er ofte en veldig tidsbesparende og effektiv måte å renovere en vegg på. Det er kanskje noe av det mest effektive man kan gjøre for å gi et utseendemessig løft og i tillegg forbedre akustikk i rommet. Men, Daniel er ikke tilhenger av å velge enkle løsninger, så i badet har de valgt å legge spilepaneler på vegg, i skråtak og flatt tak. Det krever en ekstrem nøyaktighet! Spiler danner et mønster som fort «sladrer» om det ikke er gjort med presisjon og like avstander. Men, det lot seg løse, og resultatet ble fantastisk bra, takket være kompetanse, bruk av laser og å være skikkelig nøye.

Hva er nytt med spiler for våtrom?

Spiler og spilepaneler har blitt voldsomt populært de siste årene, og Duri har opparbeidet et stort sortiment med ulike dekorer og egenskaper. Mange spileprodukter er laget med en kjerne av MDF som ikke tåler noe særlig fuktighet. Allikevel ser man at dette er blitt brukt i oppussingsprosjekter fordi man bare «måtte ha med spiler». «Det er ikke nødvendigvis noen varig løsning, og det ville vi gjøre noe med», sier markedssjef i Duri, Peder Godvik. «Sammen med våre leverandører har vi utviklet en ny generasjon spileprodukter som er laget med en kjerne av polystyren og flere ulike overflater med tre-dekor. Kombinert med akustikkfilt som er laget av et resirkulert PET-materiale har vi nå en produktserie som tåler bruk i våtrom».

@morksnekkerservice

DURI – Norges største proffsenter for håndverkere

Tilgjengelig i 3 proffsentere!

På Brobekk i Oslo har DURI et stort varehus på ikke mindre enn 12 000 kvadratmeter, stappfullt av verktøy, maskiner og byggevarer for proffen. «De fleste som kommer innom oss blir imponerte over både størrelse og utvalg», forklarer Peder. Vi retter oss først og fremst til de som driver med innvendig rehabilitering og vi selger kun til bedriftskunder. Vi liker å si at vi er store på «gulv, maling og våtrom for proffen». Innenfor våtrom utvikler vi egne produkter, og opplever stor etterspørsel etter vårt eget membranplate og -foliesystem, Aquapro. Det er utviklet i samarbeid med Jotun og er ideelt for slett vegg på bad med malte flater. -Noe man også kan se hos Daniel Mork.

I november åpnet Duri varehus nr 3; I Dikeveien i Fredrikstad. Etterspørsel fra distriktet om lokal tilstedeværelse gjorde at vi valgte å åpne akkurat der, i tillegg til avdeling på Billingstad og det store varehuset på Brobekk. Nå opplever kunder tilgjengelighet på en rekke produkter lokalt i Fredrikstad, og rask levering av supplering fra hovedlageret i Oslo.

Kunden bestemmer hva vi skal selge!

I DURI har vi alltid lyttet til kundene, og det skal vi fortsette med. Vi inviterer våre kunder til å foreslå produkter man skal ta inn og ofte vil vi lytte og handle deretter. I butikken i Fredrikstad finner du en egen postkasse med «Du bestemmer!», hvor du som kunde kan legge igjen ønsker om produkter du trenger i din hverdag som håndverker.