Aquapro Light membranplate – endelig en løsning for slett vegg på bad!

Dato: 17 Jan 2022

DURI har etter flere års utvikling nå lansert en våtromsplate med membranduk som gir mulighet for slett vegg på bad uten puss!

I sortimentet hadde Duri allerede en sementbasert plate med EPS kuler for å gjøre den lettere. Ved å ta denne platen, legge på en membranduk og tilføre mer EPS uten at det gikk utover platens øvrige egenskaper som trykkfasthet kunne denne platen testes. Den har vært igjennom omfattende tester hos Sintef og Rise. Med tilfredsstillende resultater.

Det unike med denne platen er at man foruten å legge flis på også kan male med Jotun sitt våtromssystem, eller bruke vår mikrosement (Beton Cire eller Resistone). Dette gir en enorm fleksibilitet til å skape det utrykket man ønsker å ha. Dette har vi fått til gjennom et samarbeid med Jotun og bruk av utprøvde systemer for membran og maling. Aquapro Light kommer i to versjoner. En 8mm plate som er 90cm bred. Denne gir 30% mindre skjøter
og krever derfor mindre bruk av membran til skjøter og veggen er klar for fliser raskt. Den andre versjonen er en 12mm tykk og 60cm bred plate som har fals på begge sider, jobben med å sparkle blir derfor betydelig lettere.


Aquapro light på byggeplass:
Når VBM Byggfornyelse skulle gå i gang med å rehabilitere 160 bad i Fossheim borettslag Oslo falt valget på Aquapro 90cm, fordi det sparer dem for mye tid. Raskt har man en slett vegg der man kan påføre membran i skjøtene, og med riktige produkter kan man begynne flislegging etter bare 6 timer!

VBM Byggfornyelse jobber for å få fornøyde kunder og oppdragsgivere. Mange av beboerne ønsker tilvalg eller endringer fra basisløsning for bad, og da er Duri en viktig støttespiller, sier anleggsleder Heidar Bari. Han og kollegaen Thomas Molid (prosjektleder) forteller at de er helt avhengige av en leverandør som kan levere raskt og med stor bredde. «Ofte kreves det levering samme dag, og da er Andreaz aldri mer enn en telefon eller e-post unna, og kan skaffe det vi trenger», sier Thomas.

Duri - Enkelt for fagfolk