7 ting du bør tenke på når du skal innrede en garderobe

Dato: 25 Sep 2020

Enten garderoben er på arbeidsplassen, treningssenteret eller idrettshallen bør den ha godt med oppbevaringsmuligheter og plass til å oppholde seg på.

Prosjektselger i AJ Produkter AS, Geir Laget, gir deg her noen smarte tips til hvordan du kan utnytte plassen i hele
rommet best mulig - samtidig som du får den perfekte garderoben!


1. Begynn med gulvet

Tepper og matter øker trivsel og komfort. Her er det viktig å tenke på mattenes funksjon når du velger type. Legg en grov entrématte utenfor inngangsdøren for å holde smuss ute. Innenfor døren plasseres en matte som absorberer og holder på fukt fra sko. Inne i garderoben, ved benker og skap, er mattens primærfunksjon å hindre gulvet fra å være glatt. En dempende våtromsmatte er god å gå på, samtidig som den bidrar til å dempe støy i garderoben. Den er i tillegg lett å holde ren.

2. Velg oppbevaringsløsning etter behov

Når det gjelder garderobeskap finnes det mange ulike modeller å velge mellom. Tenk over hva du trenger i din garderobe og ta utgangspunkt i rommets størrelse, antall brukere og hva som skal oppbevares der. Skal skapene romme større bager, hockeykøller eller kjeledresser - velg skap med full høyde. Et todelt skap er et godt alternativ ved oppbevaring av vesker og jakker. Har du lite plass kan et z-skap som rommer to fullhøydeskap på flaten av ett være en god løsning.

Tenk over detaljer som ventilasjonshull i skapdør for å drive ut fukt, ankerkrok for sikkerhet, stang for klesoppheng og gummilist i dør for stille lukking. Skal skapet låses? En haspe med mulighet for hengelås passer godt om det er mange som bruker skapet. Velg heller sylinderlås med nøkkel om skapene skal være personlige.

3. Lag egen oppbevaring for verdisaker

Til verdisakene kan det være lurt å innrede med andre typer skap, som for eksempel småromskap eller verdiskap. Ved å plassere disse ved entréen slipper man å oppta et helt skap om man kun vil oppbevare bare verdisaker som mobil og nøkler. Samtidig unngår du unødig trengsel i garderoben.

4. Plass nok til alt og alle

Noen ganger kommer det til å være mange som bruker garderoben samtidig. Da er det viktig at det er godt med plass mellom skaprekkene til å bevege seg på. Ved å supplere med frittstående benker og kroklister på veggene unngår du samtidig at benkene foran skapene brukes som oppbevaringsplass for eiendeler.

5. Gi rom for teambuilding og hvile

En garderobe er så mye mer enn et sted man skifter. Det er også stedet for oppladning til trening, kamp eller jobb. Det er også her man diskuterer dagens prestasjoner og hviler ut. Innred derfor gjerne en del av rommet med komfortable loungemøbler.

6. Gjør garderoben lett å holde ryddig og ren

En vegghengt whiteboard-tavle kommer godt med når taktikken skal gjennomgås. Er det lite plass på veggen kan en whiteboard-tavle på hjul trekkes frem og rulles tilbake ved behov. Husk å live opp med grønne planter – det gjør rommet mer trivelig og bidrar til å redusere stress.

En effektiv måte å håndtere skittentøy på er noe mange arbeidsplasser og idrettslag trenger. Heldigvis finnes en rekke produkter som forenkler denne jobben, alt fra skittentøysekker som henges på flyttbare sekkestativ til lekre skittentøysskap med innkasthull i døren med lås som holder uvedkommende unna. Skittentøysvogner for enklere transport av tøy finnes også i ulike varianter.

Gjør jobben enklere for renholdere og velg garderobeskap som enten har heldekkende sokkel eller benstativ som gjør det lett å rengjøre under. Plasser også avfallsbeholdere og kildesorteringsskap i garderoben.

7. Når uhellet et ute

Noen ganger går ikke ting som planlagt, og med en vegghengt førstehjelpstavle kan man raskt gi hjelp når uhellet er ute. Tavlen inneholder ett komplett sett med plaster, forbinding, sårvask og mye mer. Tavlen er godt synlig og tar heller ikke opp unødig plass ettersom den henger på veggen. 

Se mer av vårt utvalg av innredning til garderobe her!