Du kommer til å tilbringe 1/3 av livet ditt i kontorstolen!

Dato: 26 Apr 2023

Dersom du jobber på kontor betyr dette at du over de nærmeste 10 årene vil tilbringe over 17 000 timer i kontorstolen din. Derfor er det viktig at du sitter riktig!

En kontorstol tilpasset deg og dine behov er noe kroppen din setter stor pris på. Å sette av litt tid til å finne den riktige kontorstolen er derfor gull verdt. Vi har oppsummert hva du bør tenke på neste gang du tar arbeidsplassens viktigste valg – valget av din nye kontorstol!

Hvor lenge skal du sitte på kontorstolen?
Sitter du i korte perioder vil det i de fleste tilfeller holde med en enkel og rimelig kontorstol. Sitter du store deler av arbeidsdagen bør du velge en komfortabel, slitesterk stol med justeringsmuligheter som lar deg variere sittestillingen gjennom dagen.

4 timer: Enkel og prisgunstig kontorsstol for deg som sitter i korte perioder

8 timer: Komfortabel og ergonomisk kontorstol for deg som sitter mye gjennom arbeidsdagen.

12 timer: Eksklusiv kontorstol for deg som sitter lenge av gangen og vil ha flere justeringsmuligheter.

24 timer: Avansert kontorstol som tilfredsstiller de høyeste kravene til innstillingsmuligheter og komfort.

Tilpass kontorstolen til kroppen din
Innstillingsmulighetene til stolens sete og ryggstøtte er viktig å ha i tankene når du skal velge deg ut en kontorstol. Sjekk at stolens sete kan heves eller senkes til en høyde som passer deg, eller at stolryggen kan stilles slik at du får tilstrekkelig støtte i korsryggen.

Setehøyden bør kunne justeres så den passer til legglengden din. Du skal kunne sitte med føttene flatt på gulvet med lårene horisontale. Er du for eksempel lavere enn gjennomsnittet må du passe på å velge en kontorstol med tilstrekkelig lav sittehøyde.

Rygghøyden bør kunne tilpasses til lengden på ryggen din slik at passformen støtter korsryggens naturlige svai.

Setedybden bør kunne stilles inn så den passer til lårlengden din. Når du sitter med ryggen inntil ryggstøtten bør du ha plass til en knyttneve mellom baksiden av leggen og framkanten av sete. Er du høyere enn gjennomsnittet må du passe på å velge en kontorstol med god setedybde.

Tilpass kontorstolen etter bevegelsesmønsteret ditt
Vi anbefaler deg som sitter mye å investere i en kontorstol med innstillingsmuligheter som hjelper deg med å variere arbeidsstillingen i løpet av arbeidsdagen.

Gyngefunksjon – stolryggen og sete holder samme vinkel når du lener deg bakover.

Stolrygg med vippefunksjon – stolryggen og stolsete følger dine bevegelser i et fast forhold til hverandre.

Stolrygg og sete med vippefunksjon – stolryggen og stolsete følger dine bevegelser frikoblet fra hverandre.

Det viktigste er ikke å finne den perfekte sittestillingen, men at du varierer den …

Utforming
Den «moderne» kontorstolen er for deg som vektlegger ergonomi. Den har en flatere sittepute og en ergonomisk smal ryggstøtte som gjør at skuldre og armer kan bevege seg fritt. Utformingen gjør at du ikke blir sittende «fast» i samme sittestilling gjennom arbeidsdagen. Lancaster og Watford er eksempler på populære og moderne kontorstoler som ofte kommer best ut i test blant de kundene som besøker showroomet vårt.

Den «klassiske» kontorstolen er for deg som vektlegger komfort. Den har en tykkere polstring som gir et mer maskulint uttrykk. Du sitter komfortabelt, men ulempen er at du i større grad blir sittende «låst» i samme sittestilling. Stirling er et eksempel på en populær klassisk kontorstol som ofte kommer best ut i test blant de kundene som besøker vårt showroom.

Nettingrygg (mesh) er ikke bare et designelement, men har også en praktisk funksjon. En kontorstol med nettingrygg gir god lufting og er et perfekt valg hvis du har lett for å bli varm og klam i en kontorstol som er trukket i stoff eller kunstskinn.

Flere tips til hvordan du finner den perfekte kontorstolen finner du her