Cosentino får hedersplasser i Salmonstreet

Dato: 8 Nov 2021

Den danske interiørbloggen Salmonstreet er historien om en grundig renovering av en 3-etasjers prestegård fra 1913, og de originale og spennende valgene som satte dagsorden for Trine & Anders, som står bak interiørkontoen. De er nå i sitt tredje år med renovering av rom for rom og fyller huset med personlighet og spennende innslag.

Renoveringen er preget av et bevisst og personlig ønske om å fortelle en historie - og skape et hjem som inviterer øynene til å dra på eventyr. Og ikke minst om å forbli original og ikke bare følge tidens trender. Et av valgene er den særegne Dekton Khalo for den store kjøkkenøya, som er hjertet i parets kjøkken. Et skikkelig matverksted.

 - Vi liker når materialer har en kobling til naturen, men vi elsker også når ting er praktiske og tåler stort sett alt. Det var derfor Dekton ikke bare var vårt førstevalg - men også vårt eneste valg, fordi vi vet at det tåler ALT, sier Trine. Hun legger ikke skjul på at hun synes benkeplater i marmor og naturstein er vakre, men også valgt bort helt fra starten fordi de ikke tolererer små uhell om man er litt klønete.


Et blikk fra 1. etasje til kjøkkenet og "kunstverket" Dekton Khalo.

- Dekton er idiotsikker. Den tåler syren fra sitroner som du søler litt olje eller tomat - det fungerer veldig bra for oss, forteller Trine.

Les også: Interiørprofilens drømmebad

Et kunstverk som bordplate
Med Dekton Khalo tror Trine & Anders at de har fått et kunstverk som en bordplate: 'Det er et veldig interessant blikk ned fra første etasje til den store kjøkkenøya, og vi er ganske glad i det. Akkurat der er Dekton Khalo helt fantastisk - og den speilblanke overflaten trekker nesten inn lyset og reflekterer det. Den kombinasjonen tiltrekker oss og inspirerer oss til å bruke plassen. 


 Fine Hønse, Trine & Anders 'hushøne' stjal bildet og fikk spesialtillatelse til å posere midt på kjøkkenøya.

Nedtonede, men interessante Silestone
Der fargeskjemaet på kjøkkenet minner om skogbunnen og det grønne taket på trekronene, så er det høyt til himmelen i den blå spisestuen, der Trines spesialdesignede spisebord fyller plassen. Bordplaten er en 12 mm tykk Silestone i fargen Blanco City med et karakteristisk og diskret terrazzo-utseende, som spiller perfekt med tre, skinn - rått uten å være betonggrått og tungt.

Bordplaten bryter med det ensfargede, og den slitesterke, ripebestandige og flekkavvisende Silestone-overflaten gjør at du kan slappe helt av ved bordet.

Les også: Amalies herlige kjøkken


 Trines spesialdesignede bord med Silestone Blanco City som bordplate.

På Instagram deler Trine & Anders et unikt og personlig blikk inn i huset i Valby i Danmark- fra kjeller til loft. Det er mye inspirasjon å hente, enten du er modig og tør å totalrenovere et helt hus, eller bare på jakt etter finurlige detaljer, spennende farger og vakker kunst som kan gi klassikeren det lille ekstra:

- Vi synes ikke valgene våre er dristige. Ideene oppstår kontinuerlig når vi visualiserer det vi ønsker - og vi synes prosessen er like spennende som resultatet. Med Salmonstreet håper vi å formidle dette på en praktisk, kreativ og inspirerende måte, avslutter Trine.

Bilder: Frederik Maj, www.frederikmaj.dk

Referanseprosjekter Cosentino

Scandic Strandpark Hotel

Scandic Strandpark Hotel

Nybygg | Tårnby | 566 mio.kr

Nybygg . Selve byggingen startet april 2018 med en beregnet byggeperiode på 3...

Brittania Hotell

Brittania Hotell

Inv. reparasjon | Trondheim | 750 Mnok

Inv. reparasjon av hotell/restaurant som består av en bygning i Trondheim med...

Busted

Busted

Tilbygg | Silkeborg | 3-5 Mio.Kr

Tilbygg av forretninger/senter i Silkeborg på 2 etasjer. Selve byggingen star...

Studio Lindhjem