Sunt inneklima uten å måtte bygge om boligen. Balansert ventilasjon – rett i veggen!

Dato: 9 Des 2020

God isolering kan fort bli til et problem ved rehabilitering.
Lunos sikrer frisk luft i hele huset. Uten teknisk rom til aggregat og uten ventilasjonskanaler. Diskret, enkelt og bærekraftig.

Ikke alle boliger har teknisk rom for aggregat, eller ventilasjonskanaler til alle rom.

Med Lunos montert i ytterveggene har man et fullverdig og balansert ventilasjonssystem.

Lavenergisystemers løsning er knapt synlig på veggen. Ventilasjonen er stillegående og bruker nesten ikke strøm. Likevel gir den en like høy årsgjennomsnittlig temperaturvirkningsgrad for varmegjenvinning som et stort anlegg (iht. gjeldende standard EN 13141-8).

Desentralisert foretrekkes stadig oftere fremfor større systemer. Ventilatorene styres individuelt for hver bolig og man kan ha separate soner for ulike rom.

Ventilasjonssystemet er enkelt å montere. Det passer også i tynne vegger. Derfor foretrekkes det ofte ved rehabilitering og energioppgradering av boliger.

En keramisk varmegjenvinner lagrer energi fra oppvarmet, brukt luft som trekkes ut gjennom ventilen. Frisk luft varmes opp av det samme elementet når den trekkes inn gjennom den samme ventilatoren. 

Lavenergisystemer (https://www.lavenergisystemer.no/) er pionér innen systemer for bærekraftig desentralisert boligventilasjon i Norge. Vi representerer den ledende europeiske produsenten; Lunos i Berlin, og har gleden av å levere markedets mest kompakte og diskrete boligventilasjon med høyeste ytelse og lavt lydnivå.

Se vår rehab-folder!

Referanseprosjekter fra Lavenergisystemer AS

Borettslaget Nardo søndre

Borettslaget Nardo søndre

Rehab | Trondheim | 30-40 Mnok

Rehab av boligkompleks som består av en bygning i Trondheim med 25 leilighete...

BERTRAMJORDET BORETTSLAG, FASADEENDRING

BERTRAMJORDET BORETTSLAG, FASADEENDRING

Utv. reparasjon | Oslo | 12 Mnok

Utv. reparasjon av boligkompleks som består av en bygning i Oslo. Selve byggi...