Slik blir energitiltaket et inneklimatiltak

Dato: 24 Okt 2022

Etterisolering og fasadeforbedring gir en unik mulighet til økt komfort og sunt inneklima. En enkel ventilasjonsløsning kan bidra til å redusere oppvarmingskostnadene med 80 %.

Når huset tettes er det behov for en ny ventilasjonsløsning.

Hvorfor bygge om boligen for å montere balansert ventilasjon med varmegjenvinning? LUNOS passer, uten innkassinger eller nye rørkanaler. Man slipper å tilpasse boligen til ventilasjonssystemet.

Tradisjonell balansert ventilasjon tar plass og er ofte vanskelig å ettermontere. Lavenergisystemer leverer løsninger som monteres skjult i ytterveggene.

Huseiere ønsker ikke ventilasjonskanaler

Desentralisert ventilasjon velges stadig oftere. Romventilatorene fra LUNOS er knapt synlig på veggen. Med individuell styring kan man ha separate soner for ulike rom.

  • Ventilasjonssystemet er enkelt å montere. Det passer også i tynne yttervegger og det finnes en modell for trådløs styring.

Vi gir deg et ventilasjonsforslag!

Norske boliger kan spare energi
Med rekordhøye strømpriser og en varslet energikrise er energisparing viktigere enn noen gang. Ved å redusere varmetapet i eldre boliger kan strømforbruket i Norge reduseres.

Varmegjenvinning sparer strøm
LUNOS ventilasjon bruker nesten ikke strøm. SFP faktoren er kun 0,37 kW/(m3/s). Likevel er varmegjenvinningen like høy som i store anlegg. Det kan utløse støttemidler fra Enova.

Keramikkelementet i ventilatorene akkumulerer varmeenergien fra utgående luftstrøm. Mer enn 80 % av varmen tilbakeføres til inngående frisk luft når viften skifter retning. Med to eller flere ventilatorer har man et komplett balansert system. Halvparten trekker brukt luft ut, den andre halvparten tilfører frisk luft.

  • Lavenergisystemer har levert desentral balansert ventilasjon til flere tusen norske hjem.

Lavenergisystemer er pionér innen systemer for bærekraftig desentralisert boligventilasjon i Norge. Vi representerer den ledende produsenten - LUNOS i Berlin.

Balansert ventilasjon – rett i veggen!

Se vår rehab-folder!

Referanseprosjekter fra Lavenergisystemer AS

Borettslaget Nardo søndre

Borettslaget Nardo søndre

Rehab | Trondheim | 30-40 Mnok

Rehab av boligkompleks som består av en bygning i Trondheim med 25 leilighete...

BERTRAMJORDET BORETTSLAG, FASADEENDRING

BERTRAMJORDET BORETTSLAG, FASADEENDRING

Utv. reparasjon | Oslo | 12 Mnok

Utv. reparasjon av boligkompleks som består av en bygning i Oslo. Selve byggi...