Fikk sunt inneklima ved rehabilitering og påbygg

Dato: 11 Jan 2023

Når huset ble etterisolert og utvidet, fikk familien bedre komfort og et sunt inneklima. Ventilasjonsløsningen de valgte er enkel og bidrar til lave oppvarmingskostnader.

Da familien renoverte og bygget på rekkehuset, så de behovet for balansert ventilasjon.

Huset ble tettere og tilbygget er bygget etter dagens standard. Det ville kreve mye arbeid og var vanskelig å finne plass til ventilasjonskanaler til alle rom og i alle tre etasjer.

Arkitekten tipset familien om systemet fra LUNOS. Det krever verken ombygging eller aggregat. Lavenergisystemer utarbeidet et forslag basert på planskisser.

Huseiere ønsker ikke ventilasjonskanaler
Tradisjonell balansert ventilasjon tar plass og er ofte vanskelig å ettermontere. Lavenergisystemer leverer løsninger som monteres skjult i ytterveggene. Uten innkassinger eller nye rørkanaler. Diskret og praktisk ved oppgradering og rehabilitering.

  • Ventilasjonssystemet er enkelt å montere. Det passer også i tynne yttervegger og det finnes en modell for trådløs styring.

Lavenergisystemer utarbeider ventilasjonsforslag

Norske boliger kan spare energi
Med rekordhøye strømpriser er energisparing viktigere enn noen gang. Ved å redusere varmetapet i eldre boliger kan strømforbruket i Norge reduseres.

Varmegjenvinning sparer strøm
LUNOS ventilasjon bruker nesten ikke strøm. SFP faktoren er kun 0,37 kW/(m3/s). Likevel er varmegjenvinningen like høy som i store anlegg. Det kan utløse støttemidler fra Enova.

Keramikkelementet i ventilatorene akkumulerer varmeenergien fra utgående luftstrøm. Mer enn 80 % av varmen tilbakeføres til inngående frisk luft når viften skifter retning. Med to eller flere ventilatorer har man et komplett balansert system. Halvparten trekker brukt luft ut, den andre halvparten tilfører frisk luft.

  • Lavenergisystemer har levert desentral balansert ventilasjon til flere tusen norske hjem.

Lavenergisystemer er spesialisert på systemer for bærekraftig desentralisert boligventilasjon - og representerer den ledende produsenten - LUNOS i Berlin.

Balansert ventilasjon – rett i veggen!

Se vår rehab-folder!

Referanseprosjekter fra Lavenergisystemer AS

Borettslaget Nardo søndre

Borettslaget Nardo søndre

Rehab | Trondheim | 30-40 Mnok

Rehab av boligkompleks som består av en bygning i Trondheim med 25 leilighete...

BERTRAMJORDET BORETTSLAG, FASADEENDRING

BERTRAMJORDET BORETTSLAG, FASADEENDRING

Utv. reparasjon | Oslo | 12 Mnok

Utv. reparasjon av boligkompleks som består av en bygning i Oslo. Selve byggi...