Sunt inneklima uten å bygge om boligen. Mer hjemmetid krever god ventilasjon!

Dato: 8 Mar 2021

Rehabilitering, isolering og fasadetetting kan føre til problemer.
Lunos sikrer frisk luft i hele huset. Uten teknisk rom til aggregat og uten ventilasjonskanaler. Diskret, enkelt og bærekraftig.

Mange boliger mangler teknisk rom for aggregat, eller ventilasjonskanaler til alle rom. Med Lunos montert i ytterveggene har man et fullverdig og balansert ventilasjonssystem.

Lavenergisystemers løsning er knapt synlig på veggen. Ventilasjonen er stillegående og bruker nesten ikke strøm. Likevel gir den en like høy årsgjennomsnittlig temperaturvirkningsgrad for varmegjenvinning som et stort anlegg (iht. gjeldende standard NS-EN 13141-8).

Desentralisert foretrekkes stadig oftere fremfor større systemer. Ventilatorene styres individuelt for hver boenhet og man kan ha separate soner for ulike rom.

Ventilasjonssystemet er enkelt å montere. Det passer også i tynne yttervegger. Derfor foretrekkes det ofte ved rehabilitering og energioppgradering av boliger.

En varmegjenvinner lagrer energi fra oppvarmet, brukt luft som trekkes ut gjennom ventilen. Frisk luft varmes opp av det samme elementet når den trekkes inn gjennom den samme ventilatoren.

Lavenergisystemer er pionér innen systemer for bærekraftig desentralisert boligventilasjon i Norge. Vi representerer den ledende europeiske produsenten; Lunos i Berlin, og har gleden av å levere markedets mest kompakte og diskrete boligventilasjon med høyeste ytelse og lavt lydnivå.

Balansert ventilasjon – rett i veggen!

Se vår nye rehab-folder her!

Referanseprosjekter fra Lavenergisystemer AS

Borettslaget Nardo søndre

Borettslaget Nardo søndre

Rehab | Trondheim | 30-40 Mnok

Rehab av boligkompleks som består av en bygning i Trondheim med 25 leilighete...

BERTRAMJORDET BORETTSLAG, FASADEENDRING

BERTRAMJORDET BORETTSLAG, FASADEENDRING

Utv. reparasjon | Oslo | 12 Mnok

Utv. reparasjon av boligkompleks som består av en bygning i Oslo. Selve byggi...