Ruukki er klar til å levere verdens første byggeprodukter med fossilfritt stål

Dato: 30 Okt 2023

Ruukki Construction, en del av SSAB Group, har produsert verdens første byggeprodukter laget med fossilfritt SSAB-stål. Produktene ble produsert ved Ruukkis fabrikk i Alajärvi i Finland.

Ruukki vil levere sandwichelementer, fasadekledning og takprodukter, de første noensinne med fossilfritt stål, til kunder som deler Ruukkis høye bærekraftsmål. Utslipp fra produksjonsfasen minimeres ved bruk av grønn energi og valg av material- og logistikkalternativer med lavest mulig miljøbelastning.

«Vi er stolte av å bidra til den grønne omstillingen i vår bransje. Vegg- og takkonstruksjoner produsert med SSABs fossilfrie stål er en viktig faktor for bærekraftige bygninger og hjelper våre kunder å redusere utslippet fra deres prosjekter betydelig. De største utslippene skjer imidlertid i byggets bruksfase. Derfor har vi i flere tiår investert i å utvikle og produsere energieffektive produkter, sier Sami Eronen, administrerende direktør i Ruukki Construction.

«I mange år har vi i Ruukki jobbet med  omfattende tiltak på alle stadier i leverandørkjeden for å redusere våre produktersfotavtrykk. Vårt systematiske utviklingsarbeid kan for eksempel sees i våre nylig oppdaterte miljøvaredeklarasjoner (EPD) for sandwichpaneler, der GWP-verdiene er kraftig forbedret på mange produkter, sier Jani Backlund, Business Director Finland, Building Envelopes

Produkter med fossilfritt stål er en del av Ruukkis bidrag til  karbonnøytrale bygninger.  I tillegg vil Ruukki i år pilotere de første produktene med  SSAB Zero™, og vil dermed i 2024 være den første som leverer toppmoderne produkter basert på resirkulert stål. Produkter laget med fossilfritt stål vil bli tilbudt i kommersiell skala fra 2026.

Referanseprosjekter fra Ruukki

Lørenskog Vinterpark, SNØ skihallen

Lørenskog Vinterpark, SNØ skihallen

Nybygg | Lørenskog | 700 Mnok

Nybygg av idrettsbygg/gymsal i Lørenskog. Selve byggingen startet mai 2018 me...

Kabelgata 51 Kulturtårn på Økern

Kabelgata 51 Kulturtårn på Økern

Rehab | Oslo | Uoffisiell

Rehab av kulturhus som består av en bygning i Oslo på 11 etasjer hvor den ene...

Vinterbro Næringspark, Rema 1000

Vinterbro Næringspark, Rema 1000

Nybygg | Ås | 600 Mnok

Nybygg av lager, magasin i Ås. Selve byggingen startet Juni 2017 med en bereg...