Høyere standard for miljøvennlige sandwichpaneler

Dato: 15 Nov 2023

Ruukki presenterer oppdaterte miljødeklarasjoner og en utvidet produktportefølje med lave karbondioksidutslipp i 2024.

Reduserer vår miljøbelastning

I vårt pågående arbeid med bærekraft er vi stolte av å presentere oppdaterte miljøproduktdeklarasjoner (EPD) for våre Ruukki sandwichpaneler. Disse nye EPD-ene samsvarer med de nyeste standardene og reflekterer vår forpliktelse til å minimere den negative miljøpåvirkningen av byggematerialer.

Vi har gjort fremskritt med Ruukki mineralullpaneler for å redusere produktets karbonavtrykk. For eksempel har forsknings- og utviklingsarbeidet vårt gjort det mulig for oss å redusere verdien av det globale oppvarmingspotensialet (GWP) på våre steinullpaneler med opptil 50 % sammenlignet med tidligere data. Denne forbedringen er et bevis på vår forpliktelse til bærekraft og vår konstante bestrebelse på å flytte byggebransjens grenser.

Den nyeste informasjonen, lett tilgjengelig

Våre oppdaterte EPD-er dekker nå hele porteføljen på våre sandwichpaneler. Dette gir våre kunder og samarbeidspartnere muligheten til å ta ansvarlige beslutninger og velge de mest miljøvennlige alternativene for sine prosjekt. Nye EPD -verdier er tilgjengelige på nettsiden vår under hvert produkt sammen med annen teknisk informasjon for å sikre enkel tilgang til den nyeste informasjonen om produktets miljødata.

Oppdaterte EPD-er for våre sandwichpaneler er tilgjengelige på EPD Hub (bruk "Ruukki" i søkefeltet): https://manage.epdhub.com/.

Ny produktportefølje med lave karbondioksidutslipp tilgjengelig i 2024

Vår forpliktelse til å skape en fossilfri byggebransje sammen med kundene våre er kjernen i alt vi gjør. Vi streber etter å kontinuerlig utforme produkter som ikke bare er funksjonelle og effektive, men også miljømessig ansvarlige.

Vi er glade for å kunngjøre den kommende lanseringen av vår nye revolusjonerende produktserie for vegg- og takkonstruksjoner. Disse produktene vil sette en ny standard for bærekraftige produkter. Produktene skal produseres med SSAB ZeroTM, et toppmoderne produkt laget av resirkulert stål, som også får bedre miljødata takket være bærekraftsarbeidet i våre egne prosesser. Mer informasjon om vår produktfamilie med lavt utslipp av karbondioksid blir utgitt tidlig i 2024.

Følg med for flere oppdateringer om denne løsningen som vil gjøre en reell forskjell i å forme en grønnere og mer bærekraftig fremtid. Sammen kan vi gjøre en positiv forskjell og skape en mer bærekraftig verden for kommende generasjoner.

Besøk vårt nettsted og les mer om hvordan våre byggeprodukter kan hjelpe deg med å skape varige positive effekter samtidig som du bygger en bedre fremtid.

For mer informasjon:

Jyrki Kesti
Sustainability Director
jyrki.kesti@ruukki.com

Referanseprosjekter fra Ruukki

Lørenskog Vinterpark, SNØ skihallen

Lørenskog Vinterpark, SNØ skihallen

Nybygg | Lørenskog | 700 Mnok

Nybygg av idrettsbygg/gymsal i Lørenskog. Selve byggingen startet mai 2018 me...

Kabelgata 51 Kulturtårn på Økern

Kabelgata 51 Kulturtårn på Økern

Rehab | Oslo | Uoffisiell

Rehab av kulturhus som består av en bygning i Oslo på 11 etasjer hvor den ene...

Vinterbro Næringspark, Rema 1000

Vinterbro Næringspark, Rema 1000

Nybygg | Ås | 600 Mnok

Nybygg av lager, magasin i Ås. Selve byggingen startet Juni 2017 med en bereg...