Økt interesse for bærekraft på Bygg Reis Deg

Dato: 8 Nov 2023

Bygg Reis Deg er nylig avviklet og Kristian Mikalsen, Country Manager Norge, har gjort seg noen tanker omkring trender og endringer. Les mer!

Bygg Reis Deg ble arrangert i perioden 18-21 oktober på Nova Spektrum i Lillestrøm. Her møtte man over 380 utstillere som viste frem de beste løsningene innen bygg, bolig og eiendomsutvikling. Messen er åpen for alle, enten man er privatperson eller ansatt i byggenæringen.

Bygg Reis Deg er nylig avviklet og Kristian Mikalsen, Country Manager Norge, har gjort seg noen tanker omkring trender og endringer. “Først og fremst er vi glade for så godt besøk på standen og på messa generelt." Messa gir et godt overblikk over trender, både gjennom at vi ser hva bransjen fokuserer på og gjennom praten med de mange besøkende på stand. Messa er litt unik på den måten at vi møter så mange på så kort tid - og det gir oss en oppfatning av hva som rører seg, hva folk er opptatt av” sier Kristian. 


Country Manager Kristian Mikalsen er tilfreds med at bærekraft er blitt et viktig tema for kunder og samarbeidspartnere .

“I år la vi merke til en økende bevissthet rundt kostnader. For oss i Fibo er det egentlig bare positivt, da våre veggpaneler er et meget gunstig alternativ til fliser når det gjelder pris. En annen tydelig trend er bærekraft, som ikke lenger er et “nice to have”, men som nå oppleves som et reelt konkurransefortrinn for oss. Det var mange som kom innom standen vår og ville ha informasjon om dette.” fortsetter Kristian. 

Bærekraft: Et reelt konkurransefortrinn og et tema i langt flere kundedialoger enn tidligere.

På Fibo sin stand var bærekraft et budskap som var løftet tydelig frem. Det setter naturligvis tema for mange av dialogene. “Vi opplever et stort fokus i bransjen når det gjelder bærekraft generelt, og på baderom spesielt.I Fibo har vi gått “all in” på dette og ønsker å vinne markedsandeler mot tradisjonelle flislagte bad. Her har produktene våre en veldig tydelig fordel sammenlignet med flis som ofte er alternativet. Vi ser at kombinasjon av god design, attraktiv pris, enklere byggeprosess og et lavere miljøavtrykk er noe kundene vil ha” avslutter Kristian. 

Både du og miljøet sparer på å velge bort fliser:

  • Bruk av Fibo i stedet for fliser reduserer CO2-avtrykket til et bad med så mye som 45%
  • Fabrikken vår i Lyngdal er ISO14001-sertifisert, som er gullstandarden innen miljøstyringssystemer
  • Fibo veggpanel er laget av PEFC-sertifisert tre som garanterer bærekraftig skogbruk og leveres med sin egen EPD

Les om Fibo og bærekraft her

Referanseprosjekter fra Fibo AS

Nybygg og riving av sykehus i Bodø, trinn 2, fase 2

Nybygg og riving av sykehus i Bodø, trinn 2, fase 2

Nybygg | Bodø | 500 mill. kr

Nybygg av sykehus tilsvarende 2 bygninger i Bodø på 5 etasjer. Selve bygginge...