Fibo veggpaneler med dokumentert antibakteriell effekt

Dato: 21 Feb 2022

Nå kommer alle Fibo veggpaneler med dokumentert antibakteriell effekt.

– Dette er en nyhet vi har gledet oss til å lansere. Rengjøring av overflater har fått økt oppmerksomhet de siste par årene, og med den dokumentert antibakterielle overflaten sørger vi for at det blir tilnærmet umulig (99,97%) for bakteriene å overleve, sier Produktutviklingssjef Steinar Lauvdal i Fibo.

Like god effekt uansett design
De antibakterielle overflatene er grundig testet i et uavhengig laboratorium etter den internasjonale standarden ISO 22196:2011. I praksis foregår testen slik at en behandlet og en ubehandlet overflate påføres bakteriene, før man umiddelbart «plukker dem av igjen» og beregner levedyktige bakterier per kvadratcentimeter. Deretter gjør man det samme igjen – men venter i ett døgn før man sjekker hvor mange bakterier som har overlevd.

Effekten på begge de to testede bakteriene – Staphylococcus aureus og Escherichia coli, bedre kjent som stafylokokker og E. coli – har langt bedre verdier enn det som kreves for å kunne fastslå en antibakteriell effekt.

– Vi har testet alle våre overflatestrukturer – og på samtlige kombinasjoner er den antibakterielle effekten tydelig dokumentert. Det betyr at Fibo veggsystem blir et enda bedre valg for alle som er opptatt av vanntette overflater som er enkle å rengjøre, sier Lauvdal.

Tilfredsstiller proffmarkedets hygienekrav
Den antibakterielle effekten kommer på toppen av sertifisering som ECO product, som også stiller strenge krav til hygiene.

I motsetning til flis har Fibo veggsystem slette overflater som gjør det enklere å holde rent og motvirker skitt- og muggdannelser. Med en 100 prosent vanntett membran i front, risikerer man heller ikke skjulte vannskader bak veggen.

– Stadig flere helsebygg velger Fibo veggsystem både til bad, kjøkken og andre fellesrom fordi de får rimelige og slitesterke overflater som overholder strenge hygienekrav. Vi tror også at de antibakterielle egenskapene vil bli godt mottatt blant både skoler, barnehager, restauranter og privatkunder som har ekstra fokus på rene overflater og et sunt innemiljø, sier Produktutviklingssjef Steinar Lauvdal i Fibo.

Se fullt sortiment på fibo.no

Referanseprosjekter fra Fibo AS

Nybygg og riving av sykehus i Bodø, trinn 2, fase 2

Nybygg og riving av sykehus i Bodø, trinn 2, fase 2

Nybygg | Bodø | 500 mill. kr

Nybygg av sykehus tilsvarende 2 bygninger i Bodø på 5 etasjer. Selve bygginge...