BEKLEDNINGSTEGL OG CLADDING – «TAK PÅ VEGG»

Dato: 2 Okt 2019

Keramisk taktegl som fasademateriale er et praktisk, vedlikeholdsfritt og attraktivt alternativ ved restaurering og nybygg.

Materialet keramikk har relativt høy densitet. Det vil si at keramikk har gode varmelagringsegenskaper og vil fungere som en utmerket buffer ved temperatursvingninger. Dette gir bedre fyringsøkonomi og mer behagelig inneklima, og huseieren får samtidig en solid, varig og vedlikeholdsfri værhud i tegl. En korrekt utført fasade med keramisk material reduserer varmetap om vinteren og virker kjølende om sommeren. I tillegg kan et tykt lag med isolasjon plasseres mellom fasademateriale og bærevegg. Med det tilfredsstilles de strengeste krav til U-verdi. En slik løsning har også gode akustiske verdier.

Problemfri installasjon
Installasjonen tilsvarer det å montere takstein vertikalt på fasaden. Festepunktene i bæreveggen defineres og veggen dekkes med vind- og vanntett membran før det monteres en ventilerende utlekting av vertikale sløyfer og horisontale lekter. Ventilasjonen hindrer fuktproblemer ved kondens og eventuell inntrenging av regnvann. Taksteinen monteres på bærelektene og festes med en rustfri skrue med UPDM-gummipakning og en rustfri festekrok. De fleste taktegl fra Wienerberger er ferdig hullet for rask og problemfri innfesting. Hver taktegl bærer kun sin egen vekt, og med korrekt forankring til bærevegg blir høye fasader ingen hindring. Koramic taktegl har doble falser – både vertikalt og horisontalt. Disse fungerer som en vind-/vannstopper og gir optimal tetting under alle forhold.

Allsidig og holdbar av natur
Keramisk taktegl kommer i mange fasonger, formater, farger og med forskjellige overflatebehandlinger. Dette gir mange muligheter for kreativitet og særegen design – spesielt når materiale benyttes både på tak og vegg. Det passer også utmerket i samspill med andre fasadematerialer som for eksempel betong eller mur. Keramikkens enestående egenskaper, som oppstår etter brenning av tørket leire ved ca. 1000 grader, gir en pustende, varig og vedlikeholdsfri fasade. Uglasert keramikk vil over tid aldres med verdig patina etter påvirkning av vær og vind mens glaserte overflater i mindre grad påvirkes av tidens tann estetisk sett.

Mye verdi for pengene
Keramisk taktegl som fasademateriale gir et interessant forhold mellom kostnad og kvalitet. Prisen pr. kvadratmeter ferdig vegg blir gunstigst når det benyttes taktegl i storformat. Installasjonen går hurtigere med færre antall tegl, ca. 10-11 stk pr. kvadratmeter. Hver stein har en vekt på ca. 4 kg. Lift eller heis blir ofte benyttet ved slike montasjearbeider på grunn av sin fleksibilitet, hurtige fremdrift og økonomi. Det benyttes ikke mørtel til monteringen – kun rustfrie skuer og egne festekroker.

Vennligst ta kontakt for ytterligere informasjon og referanser

www.wienerberger.no

Referanseprosjekter fra Wienerberger AS

Kverndalen bo-og dagsenter

Kverndalen bo-og dagsenter

Nybygg | Skien | 487 Mnok

Nybygg av sykehjem/aldershjem som består av en bygning i Skien med 119 leilig...

Spesialutviklet bekledningstegl til Vennesla Kirke
Murverksprisen 2021 tildeles Wesselkvartalet for fremragende teglarkitektur

Murverksprisen 2021 tildeles Wesselkvartalet for fremragende teglarkitektur

Nybygg | Asker | 450-500 Mnok

Nybygg av leiligheter (blokk) i Asker med 52 leiligheter på 5 etasjer hvorav ...

Teppela Tøyen med marktegl

Teppela Tøyen med marktegl

Rehab | Oslo | 10-20 Mnok

Rehab av utescene i Oslo. Selve byggingen startet november 2017 til en anslåt...