Strandholmen utført med en miljøvennlig, lys teglsteinsfasade

Dato: 12 Jun 2023

Strandholmen boligprosjekt tilbyr sjøutsikt, komfort og rolige omgivelser, og er utført med et holdbart og miljøvennlig teglsteinsmateriale som passer godt sammen med området. Etter en nøye prosess endte Adapt Arkitekter opp med en lys tegltype som skaper en rolig enkelhet i fasaden. I tillegg til teglsteinens tradisjonelle egenskaper, er CO2-utslippet til LESS-tegltypen redusert markant.

Boligprosjektet Strandholmen består av tre bygg, plassert idyllisk langs vannkanten i Holmestrand med gangavstand til strand, brygge, Holmestrand stasjon og alle byens fasiliteter. Det er Adapt Arkitekter som har tegnet byggene på vegne av oppdragsgiver og byggherre Seltor Bolig AS og Bane Nor Eiendom.

Lys teglsteinsfasade med rolig spill
Under utformingen av fasadene ønsket Adapt Arkitekter å bruke et solid materiale i fasaden, og de var på flere befaringer for å finne det riktige materialet. Etter en nøye prosess endte de opp med å velge teglstein som hovedmateriale i fasaden.

- Både vi og byggherre hadde et ønske om å bygge med teglstein. Det er et veldig fint materiale som fremstår solid og flott, og som henger godt sammen med omgivelsene ut mot sjøen og den kjente, dominerende fjellveggen i bakgrunnen. I tillegg ønsket vi at de tre ulike bygge skulle oppleves som en helhet, forteller Roar Svendsen, daglig leder hos Adapt Arkitekter. Han tilføyer:

- Vi er veldig fornøyde med å kunne velge teglstein fordi det er et så robust materiale som tåler å stå ubehandlet år etter år. 

Da Adapt Arkitekter skulle velge den perfekte tegltypen var det viktig å finne den riktige fargebalansen i uttrykket. 

- Vi ønsket tre lyse bygg som ikke var for lyst og for kaldt, men heller ikke for grått og dominerende. Det var viktig å finne en tegltype som hadde et litt varmt fargespill i seg, og vi endte til slutt med tegltypen Hvid marmor fra Wienerberger, understreker Svendsen.

EW0109 Hvid marmor er en lys bløtstrøken teglstein som har en silkematt overflate og rolig spill i hvite og grå nyanser som gjør den til en elegant teglstein.

Oppført med vår miljøvennlige serie av LESS-teglstein
I tillegg til tegltypens estetiske egenskaper, har Hvid marmor, som en del av vår serie med LESS-teglstein, noen miljøvennlige egenskaper.

Tove Narvestad, teknisk sjef i Wienerberger, forteller hvorfor denne teglsteinen er helt spesiell:

- Denne tegltypen er en del av vår miljøvennlige teglstein som brennes med biogass og benytter grønn strøm, i tillegg til et redusert materialforbruk. Steinen har nøyaktig samme format og utseende som en tradisjonell bløtstrøken teglstein, men den eneste forskjellen er at CO2-utslippet i produksjonen til LESS reduseres markant.

Adapt Arkitekter er opptatt av å bygge holdbare bygg med lang levetid. At tegltypen har et redusert CO2-avtrykk, er derfor en stor bonus. 

- Det er veldig positivt at tegltypen vi ønsket oss har disse miljøvennlige egenskapene. Det er et kjempeviktig bidrag at Wienerberger kan tilby et mer miljøvennlig telgsteinsalternativ, men som likevel ikke går på bekostning av estetikk og egenskaper, forteller Svendsen.

Les mer om prosjketet her

Les mer om  den nye, optimaliserte miljøvennlige serien med teglstein kalt LES her

Referanseprosjekter fra Wienerberger AS

Kverndalen bo-og dagsenter

Kverndalen bo-og dagsenter

Nybygg | Skien | 487 Mnok

Nybygg av sykehjem/aldershjem som består av en bygning i Skien med 119 leilig...

Spesialutviklet bekledningstegl til Vennesla Kirke
Murverksprisen 2021 tildeles Wesselkvartalet for fremragende teglarkitektur

Murverksprisen 2021 tildeles Wesselkvartalet for fremragende teglarkitektur

Nybygg | Asker | 450-500 Mnok

Nybygg av leiligheter (blokk) i Asker med 52 leiligheter på 5 etasjer hvorav ...

Teppela Tøyen med marktegl

Teppela Tøyen med marktegl

Rehab | Oslo | 10-20 Mnok

Rehab av utescene i Oslo. Selve byggingen startet november 2017 til en anslåt...