Urban bekledningstegl

Dato: 9 Jun 2021

Bekledningstegl er et innovativt byggemateriale som kombinerer estetikk og funksjonalitet og som gir substans til bygg og byrom.

Keramiske teglprodukter er blant verdens eldste byggematerialer. Takstein og murstein av brent leire har historisk bidratt til vakre, solide og holdbare konstruksjoner.

Bekledningstegl og andre cladding-materialer fra Wienerberger bygger på denne lange historie og en sterk tradisjon for teglproduksjon, men bringer også noe nytt og innovativt med seg. Produktet gir bolig, bygg og urbane områder en vesentlighet og naturlighet på teglens premisser. Som andre naturlige byggematerialer lever den i og med sine omgivelser, hvor vær og lys spiller en viktig rolle for teglens objektivet og vakre patina. Materialet er både solid og elegant i sitt uttrykk, og gir en meget holdbar produktløsning.

Nye arkitektoniske muligheter

Bekledningstegl gir nye arkitektoniske muligheter og et moderne, levende uttrykk.

Urban fra Wienerberger er en kledning av høy keramisk kvalitet som kan benyttes både på tak og fasade. Det gir to løsninger i ett produkt og kan trekkes rundt bygningen som et stramt klede (wrapping). Urban bekledningstegl fremhever byggets linjer, men legger samtidig opp til å utfordre geometrien og leke med skjeve kanter og vinkler.

I tillegg til å tilby høy geometrisk frihet er Urban bekledningstegl også rask og enkel å jobbe med. Produktet kan tilpasses i forhold til størrelsen av overlapping og lengde, noe som gir et variert uttrykk. Urban bekledningstegl kan enkelt resirkuleres, da den er montert opp uten bruk av mørtel og passer således meget godt inn i en sirkulær økonomi. Urban bekledningstegl er ekstremt robust og krever ikke vedlikehold.

Urban bekledningstegl er designet og utviklet i Danmark og produseres i Wienerbergers teglverk i Laufen i Sveits. De er laget av 100 prosent ren leire og brent ved 1010 ° C grader. Urban er tilgjengelig i profilene - L og U.Overflaten er ujevn og variert og vil spille sammen med været,
gjennom lys og skygge, og således bidra til et pulserende og nyansert uttrykk.Referanseprosjekter fra Wienerberger AS

Kverndalen bo-og dagsenter

Kverndalen bo-og dagsenter

Nybygg | Skien | 487 Mnok

Nybygg av sykehjem/aldershjem som består av en bygning i Skien med 119 leilig...

Spesialutviklet bekledningstegl til Vennesla Kirke
Murverksprisen 2021 tildeles Wesselkvartalet for fremragende teglarkitektur

Murverksprisen 2021 tildeles Wesselkvartalet for fremragende teglarkitektur

Nybygg | Asker | 450-500 Mnok

Nybygg av leiligheter (blokk) i Asker med 52 leiligheter på 5 etasjer hvorav ...

Teppela Tøyen med marktegl

Teppela Tøyen med marktegl

Rehab | Oslo | 10-20 Mnok

Rehab av utescene i Oslo. Selve byggingen startet november 2017 til en anslåt...