Vibratec gymgulv

Dato: 26 Feb 2024

Hvorfor benytte et elastisk gymgulv som håndterer vibrasjoner og lydisolering?

Gulv til gym og fitness blir mer og mer relevant ettersom byutviklingen tilsier tettere bebyggelse og kortere avstander mellom hjemmet, transportårer, shopping og fritidsaktiviteter.

Flerbruksbygg, med bl.a. gym/fitness i kombinasjon med boligenheter, blir mer og mer vanlig, særlig i bystrøk med høy befolkningstetthet. Av den grunn er det svært viktig å kunne forhindre at vibrasjoner og støy fra disse aktivitetene forplanter seg til andre deler av bygget. Og det ER mulig å kombinere fitness og gym med boliger, hvis rommene har benyttet riktige akustiske løsninger og vibrasjonsisolatorer.

Vi i Vibratec utvikler og produserer løsninger for elastiske og flytende gulv til alle typer aktiviteter. Gulv-designet har en svært viktig funksjon når det gjelder å dempe strukturstøy i slike flerbruks-bygg. Erfaring og testresultater har vist oss at man bør kunne forvente en reduksjon på 20 dB eller mer av strukturstøyen ved å benytte korrekt dimensjonert dempemateriale til denne typen gulv, enten det er snakk om elastiske matter, fjærer eller tilsvarende. Dette er grunnen til at Vibratec over mange år har utviklet og solgt bl.a. vårt VT-BAT gulvsystemet, som er meget effektivt og lett å installere.

Hele vår portefølje av elastiske og dempende gulvsystemer finnes på vår nettside

MEN Vibratec er ikke bare en utvikler og produsent, vi tar også på oss installasjonsoppdrag og spesialtilpasninger i samarbeid med erfarne installatører. I disse tilfellene samarbeider vi tett med alt fra arkitekter og akustikere, til byggningsingeniører og entreprenører. Slike prosjekter inkluderer ofte utvikling av test-gulv og prototyper for testing av forskjellige gulvsystemer før endelig løsning blir valgt.