Smart lysstyring med xComfort

Dato: 2 Des 2020

Det er kun fantasien som kan sette en stopper når det kommer til de mange måtene man kan kontrollere belysningen i boligen med xComfort smarthusløsning.

Fra å lage belysningsprofiler for en rekke anledninger, å lese i sofaen, barneselskap og til hjemmekino – uansett er det viktig å skape den rette atmosfæren og alt dette kan man få til med enkel og trådløs lysstyring.

I tillegg til komfort, kan man enkelt ta kontroll over energiutgiftene med praktiske analysefunksjoner i xComfort-app. Med oversikt over hvilke lyskilder og enheter som trekker mest og minst strøm kan man skreddersy innstillinger for å redusere strømforbruket i hjemmet. Ved å konfigurere en knapp ved ytterdøren som med et enkelt tastetrykk setter huset i “Bortemodus”, slik at all belysning og komfyren slås av og innetemperaturen senkes til et lavere nivå.

Med mange varianter av trykknapper i ulikt design kan man være trygg på at man finner noe som passer for enhver bolig. Bryterne passer i standard 55x55 mm rammer, støtter dimming og styres trådløst slik at du selv kan velge hvor brytere plasseres. Batterilevetiden på de trådløse trykknappene er hele 10 år, og byttes enkelt selv - uten behov for assistanse av en elektriker eller behov for programmering etter batteribytte.

xComfort komponentene er ikke avhengig av nettverk eller en sentral enhet for å fungere. Det betyr at den trådløse styring er driftssikker, konsekvensene av eventuelle feil er minimale. Per dags dato er det ingen andre smarthussystemer som støtter offline funksjonalitet i samme skala som xComfort.


Fordeler med lysstyring fra xComfort:

  • Programmer lys som etterligner en soloppgang. Dette gir en behagelig oppvåkning og en deilig start på dagen.
  • xComfort kan hjelpe med å overvåke hvor mye fri energi man får naturlig fra solen og dermed redusere belysningskostnadene.
  • Masterknapper kan plasseres ved inngangsdøra og ved senga for å slå av alle lys, dempe varme og skru av kaffetrakteren, strykejern, komfyr med mer.
  • Man kan definere soner for belysningen. Noen rom kan da ha de samme innstillingene, som alle aktiveres under ett ved å trykke på en knapp.